Merhaba değerli okurlar,
Bu ay kapak konusu olan makine imalat sektörü tüm sektörlerle iç içe çalışan, kendisi geliştiğinde diğer sektörleri de paralel olarak geliştiren bir dinamizme sahiptir. Mesela gıda üretimi yapacağımızı düşündüğümüzde, daha verimli ve maliyeti düşük üretim yapabilen bir makine tasarlandığında rekabet gücü artmakta ve sektörün gelişmesine yardımcı olmaktadır. Ülkenin GSMH içinde makine imalatının payı her ne kadar fazla olmasa da tüm sektörler gelişimi için lokomotif güç oluşturmakta ve toplamda yüksek bir paya sahip olmaktadır. Son dönemde ülkemizde yaşanılan ekonomik belirsizlikler ve dünyada yaşanan ticaret savaşları daha optimum ürünlerin tasarlanması ve geliştirilmesi için firmaları zorlamıştır. Yılmaz Redüktör bu dönemde imalat sektörünün her alanında rekabet gücünü artırmak, diğer taraftan ürünleri optimize ederek ithal edilen ürünlerin ülkemize girişlerinin azaltılması için yoğun bir çaba sarf etmiştir.
Son dönemde Yılmaz ailesine katılan ürünleri konu başlıkları altında toplamak istersek;
- 20.000 Nm tork değerine sahip 160 kw motor bağlanabilen KR973 serisi
- 4 donamda 50 ton kapasiteli rakipsiz VR873 serisi
- Beton mikserlerinde kullanılan planet PF serisi
- DRYWELL uygulamaları için redüktör tipleri
- HT2224 470.000 Nm tork değerine sahip yatık gövdeler olarak değerlendirebiliriz.
Özellikle silo ve konveyör sistemlerinde artan kapasite ve güç değerlerinin karşılanabilmesi için ağır hizmet tipi redüktörlere ilave olarak KR973 gövde üretimine başlanmıştır. 20.000 Nm’ye kadar nominal moment taşıyabilmekte ve daha ekonomik bir seri olarak karşımıza çıkmaktadır. Giriş boğazına takılabilen motordan bağımsız kilit sitemi ile motorunuzun arıza yaptığı durumlarda dünya standartlarında bağlantı imkânı sunmaktadır. Ayrıca Atex belgesi ile patlama ihtimali olan ortamlarda redüktör kullanımına müsaade etmektedir.
Vinç sektöründe Türkiye iyi yerlere doğru sağlam adımlar atsa da henüz ithalatımız ihracatımızı maalesef vinç sektörü olarak karşılamamaktadır. Bu nedenle sektörü daha detaylı incelediğimizde daha çok büyük tonajlı vinç gruplarında ithalatın yapıldığı görülmektedir. Yılmaz olarak ekonomik durgunlukta bile sektörün gelişebilmesi ve yüksek tonajlı vinçlerde sektörün gelişmesi için VR873 gövde redüktörü 1/4 donamdan 50 ton kapasiteye uygun olarak maksimum eksen çapında tasarlamış ve satışına başlamış bulunmaktayız. Geliştirdiğimiz ürün birçok Avrupalı rakibimizde dahi olmayan standart dışı ve güçlü bir ürün olarak sektörün hizmetine sunulmuştur. Ayrıca liman, haddehane pota vinçleri, konveyörlerde kullanılmak üzere 470.000 Nm nominal momente sahip HT2224 redüktörlerimiz üretilmeye başlanmıştır. Bu ürünümüzde sektöre öncülük edecek güveni artıracak ürünler arasında gelmektedir.
İnşaat sektöründe kullanılan mobil beton santrallerinde hafifliğin ön planda olduğu durumlarda PF serisi planet redüktörlerin geliştirilmesi ile sektörde yerli ürün kullanımında ciddi oranda artışlar görülmektedir.
Daha önce tamamı Avrupa menşei olan mikserler artık yüksek oranda yerli sanayi ile geliştirilmektedir. PF serilerimizde 2-3-4 m3 olarak sektörde yerini almış ve güvenilirliğini ispatlamıştır.
Son olarak K ve D tipi ürünlerimizin geliştirilmesi ile ortaya çıkmış; özellikle karıştırıcı imalatında eksenal ve radyal yüklere oldukça dayanıklı; yağ kaçırma ve arıza riskleri oluştuğunda sistemi kullanan operatöre önceden bilgi veren Drywell sistemlerimiz kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Geliştirilen yeni ürün sayesinde ithalat girdileri azalmış hatta ihracatta ülkemize kazançlar sağlanmıştır.
Yılmaz Redüktör olarak kuruluşumuzdan bugüne ülke sanayisine duyduğumuz bağlılık ve tutku ile; dünyada yaşanılan ekonomik ve siyasi belirsizliklere rağmen yeni ürünlerin geliştirilmesine verdiğimiz önemi hiçbir zaman kaybetmememiz dileğimle.