AEMOT Electric Motors & Generators, İSKİ Kağıthane Terfi Merkezi projesi kapsamında tedarik ettiği 8 adet 1250 kW, 6,3 kV, 50 Hz orta gerilim motorun Fabrika Kabul Testlerini (FAT) tamamladığını duyurdu.
Şirketin LinkedIn hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, test süreci İSKİ ekibi ve proje paydaşlarından Vek Verimli Endüstriyel Komponentler iş birliğiyle yürütüldü.

Tam Yük Testi Gerçekleştirildi
Açıklamada, 8 adet motorun aynı koşullar altında test edildiği ve 1250 kW anma gücünde tam yük performans verilerinin kaydedildiği belirtildi. Orta gerilim motorlarda gerçekleştirilen bu kapsamlı test süreci, özellikle su ve atık su altyapı projelerinde işletme güvenilirliği açısından kritik önem taşıyor.
Kağıthane Terfi Merkezi gibi yüksek debili pompa istasyonlarında kullanılan orta gerilim motorlar; enerji sürekliliği, verimlilik ve sistem kararlılığı açısından projelerin temel bileşenleri arasında yer alıyor.

Orta Gerilim Motorlarda Yerli Üretim Yetkinliği
AEMOT’un web sitesinde yer alan bilgilere göre şirket, orta ve alçak gerilim elektrik motorları ile jeneratör üretimi alanında faaliyet gösteriyor. Özellikle pompa uygulamaları, enerji ve altyapı projeleri için yüksek güçlü motor çözümleri sunuyor.
İSKİ projesi kapsamında gerçekleştirilen 1250 kW gücündeki motor testleri, şirketin orta gerilim segmentindeki mühendislik ve üretim kapasitesini ortaya koyan bir referans uygulama niteliği taşıyor.













