Connect with us

Redüktörler

Güvenilir, kullanıcı dostu, verimli: FVA-Workbench ile planet dişli ünitesi tasarımı

Published

on

STÖBER, tahrik sistemlerinin boyutlandırılması ve doğrulanmasında FVA-Workbench’e güveniyor. Hesaplama ve simülasyon yazılımı, STÖBER mühendislerinin yenilikçi mil çözümlerini daha hızlı ve verimli bir şekilde geliştirmelerine olanak tanıyor. Sonuç ise daha kaliteli ürünler.

STÖBER, standart tahriklerin yanı sıra, müşteriye özel uygulamaların ve özel dişli ünitelerinin boyutlandırılması ve doğrulanmasında FVA-Workbench’i kullanıyor. Yük kapasitesi, titreşim, güç kaybı ve verimlilik gibi çok çeşitli tasarım hedefleri dikkate alınıyor. Modüler planet dişli ünitelerinin tasarlanması, farklı boyutlar ve dişli oranlarından oluşan tüm bir serinin planet dişli aşamalarını içeriyor. Bu, uygun yazılım olmadığında çok zaman alan toplu hesaplamalar yapılmasını gerektiriyor. FVA-Workbench’in entegre komut dosyası oluşturma özelliği ile bu görevler hızlı bir şekilde ve özel programlama bilgisi olmadan uygulanabiliyor.

Komut dosyası, toplu hesaplamaları kolaylaştırıyor

Planet dişlilerin tasarımı için STÖBER’in geliştirme ekibi öncelikle kurulum alanı, imalat ve maliyet etkinliği gibi çeşitli kısıtlamaları dikkate alarak makrogeometriyi dikkate alıyor. Yük kapasitesi, güç kaybı veya titreşim gibi özellikler büyük ölçüde dişli geometrisinden etkilenmektedir. Bu geliştirme adımı, STÖBER sürücülerin mükemmel çalışma özellikleri için çok önemlidir. Planet dişli tasarımı için müşteriye özel gereksinimler de kolayca dahil edilebilir.

Dişli kutusu tasarımı sırasında kütle hesaplamaları yapabilme yeteneği, mühendislerin en uygun dişli kutusu çözümlerini belirlemesine yardımcı olur. FVA-Workbench’te, toplu hesaplamalarda entegre kodlama özelliği kullanılır. Hazırlık olarak, değiştirilecek parametreler (helis açısı, modül, merkez mesafesi, yapılacak ek değişiklikler ve yük bilgileri gibi) bir Excel elektronik tablosunda önceden tanımlanmıştır. Komut dosyası daha sonra bir hesaplama planının çıktısını alır ve her değişken için toplu hesaplamaları tek tek yürütür. Komut dosyası oluşturulmasında, her hesaplama için değişkenleri manipüle eden önceden tanımlanmış FVA-Workbench modeli kullanılır. Bu, birkaç bin değişkeni kısa sürede otomatik olarak hesaplamaya imkan tanır. FVA-Workbench’in mükemmel HTML tabanlı raporlama özelliği, hesaplamaları değerlendirmek için kullanılır. Bu format, mühendisin değerlendirilecek sonuçları seçmesine izin verir. Veriler ayrıca görselleştirilebilir ve kaydedilebilir. Bu, karmaşık PDF raporlarında arama yapmayı geçmişte bırakır. Komut dosyası oluşturma özelliği, değerlendirme sonuçlarını lokal Excel formatlarında dışa aktarmayı da kolaylaştırır. Mikrogeometri, makrogeometriye benzer şekilde tasarlanmıştır. Kenar ve profil değişiklikleri çeşitlidir, Excel tablosunda önceden tanımlanır, FVA-Workbench tarafından okunur ve komut dosyası oluşturma aracı tarafından işlenir. Şekil 3, diş alt profil modifikasyonu olan ve olmayan bir FVA-Workbench raporundan iki hesaplama değişkeninin bir örneğini göstermektedir. Rulman ve komponent rijitlikleri de hesaplamalara dahil edilebilir. FVA-Workbench, planet taşıyıcı sertliğinin hesaba dahil edilmesinde çeşitli seçenekleri barındırır. Tasarım aşamasının başlarında, yaklaşık planet taşıyıcı geometrisi önceden tanımlanabilir, CAD arayüzleri aracılığıyla dışa aktarılabilir ve imalat için yapılandırılabilir. Planet taşıyıcı CAD bileşeni olarak varsa, FVA-Workbench’e aktarılabilir ve dahili araçlar kullanılarak birbirine bağlanabilir. Hesaplama bilgisi uzmanlığı gerektirmez ve kapsamlı kullanıcı rehberliği, güvenilir sonuçları güvence altına alır. FE ağı daha sonra FVA onaylı yöntemler kullanılarak gerektiği şekilde değerlendirilebilir ve optimize edilebilir. FE ağları ayrıca mevcut modellerden de yüklenebilir.

FVA-Workbench, net 3D görselleştirme ile yerel basınç dağılımını değerlendirmek için kullanılabilir. Şekil 4, profil modifikasyonu olan ve olmayan iki hesaplama varyantının karşılaştırmasıyla ilgili bir örneği gösteriyor. Lokal yük dağılımına ek olarak, planet dişli redüktör tasarım yazılımında bir dizi başka özellik hesaplanabilir ve bileşenlerin ayrı ele alınmasının yanı sıra tüm sistemin çalışma davranışı hakkında açıklamalar yapmak için kullanılabilir.

FVA-Workbench planet dişli ünitesi tasarımı: STÖBER’in güvenilir ve verimli ürün geliştirme çözümü

Önceden şirket içinde geliştirilen yazılımla tekil hesaplamaların seri kontrolünü gerektiren işlemler, artık tamamen FVA-Workbench içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Bu, STÖBER’in hesaplama ortamının entegrasyonunu ve bakımını büyük ölçüde basitleştirerek, ana işe odaklanılmasına ve aynı zamanda dişli tasarımında performans kazanımlarının elde edilmesine olanak tanıyor. Entegre komut dosyası ile FVA-Workbench özelliği, tüm modüler sistemleri tasarlamak için ideal. Güçlü görselleştirme ve HTML tabanlı raporlama, tekil hesaplama değişkenlerinin karşılaştırılmasında benzersiz imkanlar sunuyor. STÖBER Tahrik Teknolojisi Geliştirme Mühendisi Hans Rollbühler, “FVA-Workbench’in sunduğu tüm avantajlarla kullanımı da keyif verici” diyor.

STÖBER tahrik teknolojisi

1934’ten beri tahrik teknolojisinde mükemmelliği amaçlayan geliştirme ve imalat yapmaktadır STÖBER’in, 12 uluslararası lokasyonda yaklaşık 800 çalışanı bulunuyor. Redüktörler, motorlar ve tahrik kontrolörlerinden oluşan STÖBER tahrik sistemi, modüler bir tasarıma sahip ve dünya çapında çok çeşitli endüstrilerde ve pazarlarda özel yapım, kompakt ve güçlü makine konseptleri için serbestçe ölçeklendirilebiliyor. Makine üreticileri için bunun anlamı: Tek, ortak sertifikalı güvenilirlik, maksimum kullanılabilirlik.

FVA-Çalışma tezgahı

FVA-Workbench, dişli sistemlerinin modellenmesi, parametrelenmesi ve hesaplanmasında önde gelen yazılım çözümüdür. 50 yılı aşkın araştırma projeleriyle, Tahrik Teknolojisi Araştırma Kuruluşu (FVA), en büyük tahrik teknolojisi inovasyon ağının bilgisini barındırır, geliştirir ve bir araya getirir. Kullanımı kolay arayüz, en zorlu modellemeyi bile kolaylaştırır ve son derece güvenilir sonuçlara erişim sağlar.

Kaynak: www.stoeber.de

Hazırlayan: Hans Rollbühler, STOBER Drive Technology, Geliştirme Mühendisi

Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Redüktörler

Yılların eskitemediği Dişsan kalitesiyle 30 yıldır durmayan redüktör!

Published

on

By

Redüktör ve kaplin üretimindeki kalitesiyle pek çok endüstrinin yanı sıra, ağır sanayiye sunduğu çözümlerle zorlu uygulamaların kahramanı olan Dişsan Redüktör, sahada yılların eskitemediği ürünleriyle anılıyor. Demir-çelik sektöründe çalışan ve bugüne kadar herhangi bir tadilat işlemi görmeyen Dişsan Redüktör, tam 30 yıldır çalışıyor. Yarım asrı aşan üretim ve mühendislik birikimi, esnek proje ve imalat yapısı ile pek çok uygulama alanı için en verimli çözümleri tasarlayan ve üreten Dişsan Redüktör, kalitesiyle ağır sanayi sektörlerinin ve zorlu uygulamaların aranan markası olarak öne çıkıyor. Sahada arızalanmayan ürünleriyle anılan Dişsan’ın görselde yer alan redüktörü, montajının yapıldığı 1993 yılından bu yana ilk günkü performansıyla çalışıyor.

Dişsan Redüktör’ün demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren bir müşterisi için 30 yıl önce montajını yaptığı redüktör, yıllık periyodik bakımları dışında herhangi bir tadilat işlemi görmeden çalışmayı sürdürüyor. Dişsan Redüktör mühendisliği ve kalitesinin yanında, kullanıcının zamanında ve eksiksiz yaptığı bakımla ilk günkü performansını aratmayan ürün, yarı mamul hazırlama biriminde konveyör redüktörü olarak günlük ortalama 20 saat çalışmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Dişsan Redüktör Satış Müdürü Servet Reyhanoğlu, “Dişsan Redüktör kurulduğu ilk günkü vizyonuyla ürün üretmeye devam etmektedir. 53 yılı geride bırakan bir işletme olarak sahada henüz ulaşamadığımız nice bu tarz hikayelerin olduğunu biliyoruz. Dişsan’ı bir dünya markası yapan bu anlayışı, bizden sonraki nesillere de aktararak yolumuza devam edeceğiz” diyor.

Continue Reading

Redüktörler

Ağır sanayide kalitesini kanıtlamış MOTOX / MOTOX-N Serisi motorlu redüktörler, sektöre hizmet etmeye devam ediyor

Published

on

By

Fazıl Rulmancılık Endüstriyel Ekipman A.Ş. sektörde 40 yılı aşkın tecrübesi ile ağır sanayi sektöründe güç aktarım sistemleri alanında hizmet veriyor. Motox / Motox-N Serisi redüktörlerde Türkiye yetkili bayisi ve çözüm merkezi pozisyonu ile hizmet alanını genişleterek devam eden Fazıl Rulmancılık; en zor çalışma şartlarında, kusursuz performans aranan noktalar için tasarlanmış Motox, Motox-N Serisi redüktörlerde orijinal yeni ürün, orijinal yedek parça temini ile birlikte bakım ve servis taleplerine de cevap veriyor.

MOTOX – MOTOX-N Serisi motorlu redüktörlerin üretim programını 2021 yılının mart ayı itibarıyla devralan STEINLEN ELEKTOMASCHIENBAU GBMH, ürün gamında bir değişiklik yapmadan üretimi sürdürüyor. MOTOX dişli motorlar, birçok olası kullanıma bağlı ortaya çıkan gereksinimleri karşılayabilecek kombinasyon ve çözümler içerir.

MOTOX portföyü, 0,09 ila 200kW güç aralığında dişli motorlar sunar. Tüm çalışma koşulları dikkate alındığında, enerji tasarrufu ve buna bağlı olarak CO2 emisyonlarının azaltılmasına ilişkin AB Yönetmeliği’nin spesifikasyonlarına sürekli olarak uyulur.

Bir MOTOX dişli motor satın alındığında; IEC 60034 uyarınca minimum verimliliklere dayalı ve 640/2009 sayılı AB düzenlemesine uygun olarak, her zaman premium verimlilikte (IE3) enerji tasarruflu bir motor kullanılacağı anlamına gelir. Buna ek olarak tüm 2 kademeli redüktörlü motorlar %96’nın üzerinde bir verimle karakterize edilerek; enerji tasarrufu ve sonuçta işletme maliyetlerini azaltmaya odaklanır. Tüm Motox- Motox-N Serisi redüktörler yüksek dikey yükleri karşılayabilmek için bir üst gövdeye çıkmadan aynı gövdede daha büyük mil çapları ile temin edilebilir.

Bu sayede daha uzun servis ömrü hizmete devam edebilir. Bu seçeneği en geniş alanda MOTOX / MOTOX-N Serisi motorlu redüktörler sunabilir.

https://www.fazilrulman.com.tr/

Continue Reading

Trendler

Güç Aktarım Sistemleri - Redüktörler, Rulmanlar, Motorlar, Sürücüler sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et