Connect with us

Etkinlikler

2023 yılı hedeflerimize yüksek teknolojili ürünlerin imalatı ile ulaşabiliriz

Published

on

 

Gelecek sanayi evriminin öncü makinalarının ilk kez sahne alacağı MAKTEK Avrasya 2016 için geri sayım başladı. Otomotiv, havacılık, savunma, beyaz eşya, gemi ve inşaat sektörleri başta olmak üzere imalat alanında sanayinin geleceğini şekillendirecek Endüstri 4.0’ın öncü makinaları 11-16 Ekim tarihlerinde sergilenecek. Dünya makina devlerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak organizasyonun 1.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor.

 

Türkiye’nin önem verdiği stratejik sektörleri arasında yer alan ‘makina’ ve alt sektörü ‘takım tezgahları’nı temsil eden iki büyük meslek örgütü MİB ve TİAD desteğinde düzenlenen MAKTEK Avrasya 2016, Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında kaldıraç olacak ‘Endüstri 4.0’ temasıyla kapılarını açacak. Sanayiyi bekleyen büyük dönüşümün “Endüstri 4.0 ve Geleceğin Akıllı Üretim Mühendisliği” sloganıyla 14 salon, 120 bin metrekare alanda; makine, robot ve insan etkisiyle aktarılacağı organizasyon 11-16 Ekim’de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen takım tezgahları imalatçıları firmalarını ağırlayacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilecek organizasyon, bu yıl 75 ülkeden 70 bini aşkın sektör profesyonelini buluşturacak.

Dünya Ekonomik Forumu dâhil olmak üzere son yılların en önemli konuları arasında yer alan Endüstri 4.0, tüm yönleriyle masaya yatırılacağı fuarda, yeni sanayi devriminin öncü makinaları ilk kez sahne alacak. MAKTEK Avrasya 2016’nın önümüzdeki yıl Türkiye’de 1.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratması ve takım tezgahı ihracatının 2017 yılında yüzde 14 artışla 535 milyon dolara ulaştırması bekleniyor.

“Süre Gelen Teknolojik Evrimin Yeni Adı: Endüstri 4.0”

Endüstri 4.0’ın makina imalat sanayiindeki teknolojik evrimi hızlandıracağını belirten Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Başkanı Ahmet Özkayan, Maktak Avrasya 2016’nın süre gelen bu evrim sürecinde küresel teknoloji arenasında bulunduğumuz konumun anlaşılması için sektör paydaşları adına önemli bir buluşma ve iletişim ortamı yarattığını söyledi. Üreterek büyümek zorunda olan Türkiye ekonomisine dün olduğu gibi bugün ve yarın da ‘Makina’ ve ‘Takım Tezgâhları’ sektörünün her zaman destek vereceğini belirten Ahmet Özkayan, “Türkiye genç ve dinamik nüfusu, son 10 yılda Ar-Ge’yi odağına alan hükümeti ve teşvik politikaları ile önemli yollar kat etti. 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefine ancak yüksek teknolojili ara bileşenlerinin üretimi ve yine bu bileşenlerin yerli üretim makinalarda kullanılarak katma değer yaratılması ile ulaşabileceğiz” dedi.

Özkayan, “MİB ve TİAD olarak otomotiv, havacılık, savunma, medikal, beyaz eşya, gemi ve inşaat başta olmak üzere imalat alanında sanayinin geleceğini şekillendirecek Endüstri 4.0 için MAKTEK Avrasya 2016’da önemli çalışmalar yaptık. İmalatta ve satış sonrası hizmetlerde önemli avantajlar sağlayacak Endüstri 4.0 evrimini sadece imalatta, yeni mamullerde değil, yeni sistem ve iş süreçleri kapsamında da ele alınması gerekli. Ülkece önümüzdeki 10 yıllık süreçte büyük bir atılım ile tam anlamıyla gelişmiş ülke konumuna sıçrama yapmak için MAKTEK Avrasya 2016’da imalat, iş gücü ihtiyacı ve niteliği, altyapı gereksinimlerine kadar çeşitli alanlarda gelişmeler, teknolojiler ve trendler sunulacak. İmalatçısı, müşterisi ve yan sanayisi bu bilgiler ışığında gelecekleri için yol haritalarını belirleyecek” açıklamasını yaptı.

“Dünya Teknoloji Yarışında Yerimizi Şimdiden Planlamalıyız”

Avrasya’nın en büyük buluşmasında masaya yatırılacak olan Endüstri 4.0’ın Türkiye’ye sağlayacağı avantaj, kurumlara sunacağı üretkenlik, verimlilik ve ciro artışının alanında uzman firmalarca paylaşılacağını belirten Özkayan, yeni sanayi devrimine geçiş için ihtiyaç duyulan teknolojik sistem, iş gücü nitelikleri, teşvik ve eğitim konularının MAKTEK Avrasya’da sunulan teknolojiler ile izleyecekleri güzergahları belirleyebileceğini belirtti. Endüstri 4.0 ile bugün çok karmaşık kabul edilen ürünlerin imalatının dahi kısa sürelerde hayat bulabileceğini, müşterilerin ve tüketicilerin beğenisine sunulan ürünlerin çok daha kaliteli olacağını ve satış sonrası hizmetlerin beklentilerin çok üzerinde kalite ve hız seviyelerine ulaşabileceğini belirten Ahmet Özkayan, şunları kaydetti: 

“Sektörün tüm paydaşları birlikte, 6 gün boyunca TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde önümüzdeki evrim dönemi süresince doğru yolu bulabilmek için stratejileri, atılması gereken adımları tartışacağız. Birçok yeni gelişen ve gelişecek alanlarda uzmanlaşacak iş gücümüz, Endüstri 4.0’ın itici gücünü oluşturarak sektörlerimizin büyümesini tetikleyecek. Sadece bugün geçerli olan teknik alanlarda değil, bu evrimin ortaya çıkaracağı ve geliştireceği alanları doğru belirlememiz ve bu alanlarda eğitime daha fazla ağırlık vermemiz, insan kaynağımızın kalitesini yükseltecek. Devlet katkısı ile küresel rekabette önemli oyunculardan biri olmamızı sağlayacak.”

1.500 Markanın Ürünleri Tanıtılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı desteği ile 30’un üzerinde yabancı misyon ve temsilciliğin desteğiyle gerçekleştirilecek MAKTEK Avrasya 2016’da 54 tanesi MİB üyesi, 80’den fazla Türkiye’nin önde gelen imalatçı firmalarımız ile birlikte Almanya, İspanya, Çin, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Japonya, İtalya, İngiltere gibi imalat sektöründe söz sahibi 30’u aşkın ülkeden katılımcılar 1.500’e yakın markalarının yeni ürünlerini ilk kez tanıtacak. 

Sektörde ve imalatta küresel fırsat kapılarını aralayacak olan MAKTEK Avrasya 2016’da; CNC, universal talaşlı imalat makinaları, sac işleme makinaları, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak, kesme ekipmanları, kaynak makinaları, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek.

Türkiye'nin alanında en özel yayınlarına sahip MONETA 'nın sektörel dergi ve portallarının dijital platformlarda yönetimi katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık alanında içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Dişli Üretim Servisleri

‘Popstar’ları favoritCNC ve yeni S100 ile hedefleri aşan STUDER, 2023’te de büyüdü

Published

on

By

Yüksek hassasiyetli taşlama tezgahlarının İsviçreli küresel üreticisi Fritz Studer AG, ‘STUDER’in Sesi’ sloganıyla müzik odaklı hayata geçirdiği 2024 yılı basın toplantısında, 2023 yılının verilerini açıkladı. 20’den fazla ülkeden 65 gazetecinin katılımıyla düzenlenen toplantıda 2023 yılının ‘popstar’ları olarak favoritCNC ve yeni S100’ü gösteren STUDER, küresel olarak zorlu bir yatırım ortamına rağmen satışlarını artırmayı ve birçok bölgede yeni pazar payı kazanmayı başardı. Kalitesiyle pek çok pazarda büyüyen hassas silindirik taşlama makinelerinin İsviçreli uzmanı, Türkiye’deki bayisi Form Makina’yı ise üst üste 5. kez en iyi bayi olarak ödüllendirdi. ABD ve Çin gibi kilit pazarlarda satışlarını olumlu yönde geliştiren firmanın önceki yıllarda olduğu gibi en büyük pazarını Asya oluştururken, bunu Orta Avrupa ve Kuzey Amerika takip etti.

Firmanın 2023 yılı karnesini ‘Motion Meeting 2024 Basın Toplantısı’nda değerlendiren STUDER CEO’su Jens Bleher, “Yakın zamanda tamamlanan 2023 mali yılı, özellikle de 111. yıl dönümümüz son derece başarılı geçti” dedi. Firma, ürün geliştirme ve saha altyapısına yaptığı tutarlı yatırımların karşılığını alırken; CEO Jens Bleher, “Açıklamalarımızı gerçeğe dönüştürdük; zamanı pazardaki konumumuzu geliştirmek ve uzun vadede gelecek için kendimizi güçlendirmek için kullandık” ifadelerini kullandı. Dünyanın birçok bölgesinde yeni pazar payları kazanmayı başaran STUDER, müşteri hizmetleri segmentinde ise, yeni satış rekorları kırdı. Bleher, sipariş durumunun yılın sonuna doğru olağanüstü derecede gelişmesini ise, 2024 için olumlu bir işaret olarak değerlendirdi.

Almanya, Çin ve bazı Asya ülkeleri gibi bireysel pazarlarda sipariş gelişiminin daha zayıf olduğunu; ancak dünyanın diğer bölgelerinde olumlu sonuçların görüldüğünü belirten STUDER CSO’su Sandro Bottazzo ise, “Birçok ülkede iyi sonuçlar elde ettik ve hatta bazılarında yeni rekor sipariş alımları gerçekleştirdik” diye konuştu.

STUDER favoritcnc

Küçük ve orta ölçekli işletmeler STUDER’e güveniyor

STUDER siparişleri müşteri segmentlerine göre ele alındığında, havacılık ve uzay sektörü bir kez daha yeni siparişlerde en büyük artışı sağlarken, gerileyen otomotiv ve yan sanayi sektörünü geride bıraktı. 2023 değerlendirmesinde ‘Takım’ segmentinin beklentilerin altında kaldığı açıklanırken, önceki yıl olduğu gibi fason üreticilerin hakim olduğu ‘hassas mühendislik’ segmentinin en büyük bireysel pazar olduğu açıklandı. ‘Makine mühendisliği’ ile ‘kalıp ve döküm’ segmentlerinin 2023 yılında da önemli konumlarını koruduğunu bildiren STUDER, yarı iletken endüstrisinde hassas silindirik taşlama makinelerine olan talebin arttığını da açıkladı. Konuyu değerlendiren CSO Bottazzo, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından taşlama makinelerimize bu kadar güvenilmesinden ve bu segmentin bizim için stratejik açıdan önemli olmaya devam etmesinden çok memnunum” dedi.

En yüksek satış S33 ve ‘popstar’ favoritCNC’de

Hassas silindirik taşlama makinelerinin küresel üreticisi STUDER için geniş bir portföyünü korumak, 2023 yılında da özel bir önem taşıyordu. CNC üniversal silindirik taşlama makinelerinde oldukça güçlü sipariş alan firmanın en yüksek hacme sahip makinesi S33 olurken, onu favoritCNC, S31, S41 ve favorit takip etti. Firma, yeni S100 iç silindirik taşlama makinesinin siparişlerinde ise belirlediği hedefleri aştı.

STUDER S100

Basın toplantısında konuyu değerlendiren STUDER CSO’su Bottazzo, “İç silindirik taşlama makineleri söz konusu olduğunda, S131 için gelen siparişler açısından şirket tarihindeki en iyi 3. yıl oldu” dedi. Bakım ve servisten yedek parça ve revizyona kadar tüm iş alanları için geçerli olan Müşteri Hizmetleri segmentinin de çok olumlu gelişme gösterdiğini kaydeden Bottazzo, “Bu alanda üst üste ikinci yıl satış rekoru kırmayı başardık” diye konuştu.

Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya ve Macaristan’da kendi uzman personeliyle hizmet vermeye başlayan STUDER, Doğu Avrupa’da da güçlü bir gelişim gösterdiğini duyurdu.

Küresel olarak yaklaşık 30 ticari fuara ve toplantıya katılan STUDER, Pekin’deki CIMT ve Hannover’deki EMO’ya ek olarak, UNITED GRINDING’in Kuzey Amerika’daki etkinliğinin özellikle başarılı olduğunu açıkladı. Firma, EMO 2023’te tarihinde ilk kez tek bir fuarda; yeni insertLoad yükleyicisi, roboLoad ve uniLoad ile üç otomasyon çözümünü bir arada sunmuştu.

Miller ve otomasyonda önemli gelişmeler

2023 yılında da müşterilerinin yararı için en son taşlama teknolojilerinin geliştirilmesi ve ilerletilmesini merkezine alan STUDER, özellikle e-mobilite ile ilgili bileşenler için uygun olan S36 üretim harici silindirik taşlama makinesiyle talepleri karşıladı. Basın toplantısında konuşan STUDER CTO’su Daniel Huber, bu makineyle ilgili olarak, “Artık müşterilerimiz S36’da herhangi bir kısıtlama olmaksızın tüm iş mili varyantlarını ve otomasyon çözümlerini kullanabiliyor” dedi. 25 kW’lık (33 hp) yeni ve güçlü taşlama mili sayesinde, 160 mm’ye (6,3 inç) kadar özellikle geniş taşlama disklerinin kullanılmasını mümkün hale getiren S36, CBN veya elmas taşlama taşları ile yüksek hızlı taşlamaya yeni bir seçenek getirdi. Ayrıca S36, kullanıcılarına tamamen uyumlu easyLoad ve uniLoad yükleme sistemleri sayesinde üretimlerini yüksek düzeyde otomasyona geçirebilme imkanı da sundu.

favoritCNC’nin dış taşlamadaki başarısına benzer şekilde, iç taşlama için giriş seviyesi segmentinde kendisini kanıtlaya yeni S100 iç silindirik taşlama makinesinin performansından memnun olduğunu dile getiren Huber, geçen yılki geliştirme sayesinde S100 artık yeni, güçlü bir sargı miline (Ø 58) sahip olduğunu, bunun gelecekte başka modeller için de planlandığını söyledi.

Kullanıcıların, popüler favoritCNC’nin devamı olan makinedeki yeni özellikleri merakla bekleyebileceğini açıklayan STUDER, bu konuda birkaç örnek paylaştı: Örneğin, tekerlek başlığının açı göstergesi, popüler QuickSet kurulum işlevi ve iş parçalarının herhangi bir programlama olmadan manuel olarak taşlanmasına verimli bir şekilde izin veren manuel taşlama döngüsü olarak geleneksel bir mod.

C.O.R.E. için yeni özellikler açıklandı

UNITED GRINDING’in devrim niteliğindeki donanım ve yazılım mimarisi olan C.O.R.E. de 2023’teki geliştirmelerin odak noktalarından biri oldu. Şirketin ağırlık verdiği diğer konular arasında veri toplama ve analizinin yanı sıra yeni sensörler ve araçlar da yer aldı. Huber, “C.O.R.E. dokunmatik işletim paneli zaten benzeri görülmemiş düzeyde sezgisel kullanıma izin veriyor ve yakında operatörlerin çalışma alanlarını tanımlayabilecekleri ve kaydedebilecekleri özelleştirilebilir bir arayüz olacak” açıklamasında bulundu.

STUDER, geliştirdiği SmartJet® soğutma sistemiyle halihazırda taşlama işleminde soğutma sıvısı ve enerji ihtiyacını önemli ölçüde azaltarak yeni endüstri standartlarını belirlemeye devam etti. Geleceğe yönelik bir bakış açısı sunan CTO Daniel Huber, “Sürdürülebilirlik konusu bizim için önemli olmaya devam ediyor” dedi. Ayrıca yarı iletken endüstrisinde de büyük bir potansiyel gördüklerini belirten Huber, e-mobilite ve fotovoltaikler nedeniyle yüksek performanslı yarı iletkenlere olan talebin arttığı bilgisini paylaştı. STUDER bu alanda da pazarda son derece başarılı olan X-ışını ölçüm başlığına sahip S41 CNC üniversal silindirik taşlama makinesiyle levha üretiminde standardı belirledi. 2023 boyunca gerçekleştirilen kapsamlı geliştirme faaliyetlerini değerlendiren CTO Huber, “Uzun vadede, yalnızca en son teknolojiyi içeren akıllı ve verimli makineler sunan üreticiler başarılı olabilir” diye konuştu.

STUDER ile rekabetçi teslimat süreleri

Basın toplantısında konuşan bir diğer isim olan STUDER COO’su Stephan Stoll ise, operasyonlar için genel bir değerlendirme yaparak, “Üretilen makinelerin üretim karışımı 2023 yılında daha karmaşık sistemlere kaydı” dedi. Aktif satın alma yönetimi ve küresel tedarik zincirlerinin normalleştirilmesi sayesinde siparişlerin zamanında tamamlandığını söyleyen Stoll, STUDER’e iyi bir kullanım sağlayan UNITED GRINDING Group bünyesindeki ortak üretim stratejisinin uygulanmasını olumlu olarak değerlendirdi.

Kendi yüksek kaliteli iş millerini üreten az sayıdaki taşlama makinesi üreticisinden biri olan STUDER’in önemli operasyonel projeleri arasında, otomatik üretim araçlarına ve son teknoloji test stantlarına yaptığı yatırımlar yer aldı. Stratejik açıdan önemli olan bu makine bileşenleri için uzmanlığı özellikle genişleten STUDER, bu ön gereksinimler ve daha fazla büyüme için Steffisburg ve Biel’de yer alan dahili taşlama yetkinlik merkezinde kapsamlı yapısal ve lojistik önlemlere daha fazla yatırım yaptı.

Sürdürülebilirlik hamleleri

STUDER, 2023 yılında sürdürülebilirlik için de önemli işlere imza attı. Stoll, “Şubat 2023’ten bu yana Steffisburg tesisi yerel bölgesel ısıtma şebekesine bağlandı ve böylece tüm binalar çevre dostu bir şekilde ısıtılıyor” dedi. Ayrıca, tüm binaların LED aydınlatmaya dönüştürülmesini büyük ölçüde tamamlayan şirket, genel olarak enerji tüketimi ve CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azalttı.

2024 yılı için de öngörüde bulunan COO Stoll, “Geçtiğimiz yıllarda yapılan önemli yatırımların ardından, lojistik süreçlerimizin ve depo altyapımızın yeniden tasarlanması artık çok yakın. Bu projenin en önemli parçası, doğrudan bağlantılı bir konteyner deposuna sahip bir lojistik merkezidir. Tam otomatik depo sisteminin daha yüksek verimliliği, tüm makine üretimine ve yedek parçaların taşınmasına fayda sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Teknoloji şirketi için iyi eğitimli çalışanlar

Son olarak, mesleki beceriler için ulusal şampiyonalar düzenleyen WorldSkills ile ilgili konuşan CEO Jens Bleher, teknoloji şirketi için iyi eğitimli çalışanların büyük önem taşıdığını vurgulayarak, prestijli şampiyona SwissSkills’te son zamanlarda elde edilen başarılardan memnun olduğunu belirtti. Geçen yıl STUDER çırakları Luis Salzmann (1. sırada, tasarım mühendisi) ve Noah Rossel’in (2. sırada, otomasyon mühendisi) üstün performanslarıyla altın ve gümüş madalya kazandıklarını hatırlatan Bleher, “STUDER, WorldSkills’te üst üste üçüncü kez temsil ediliyor. Mesleki eğitime olan kapsamlı bağlılığımızı teyit eden bu durumdan gurur duyuyoruz” dedi.

Continue Reading

Etkinlikler

WIN EURASIA 30 yıldır yükselen grafiğiyle sektörlerin nabzını tutuyor

Published

on

By

30. kez imalat sanayindeki sektör profesyonellerini buluşturmaya hazırlanan WIN EURASIA 2024’te; 5G teknolojisi, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, karbon nötr çözümler, dijital fabrikalar, sanayide yeşil dönüşüme yönelik yeniliklerin yanı sıra basınçlı hava ve vakum teknolojileri sergilenecek. Enerji, elektrik ve elektronik teknolojileri, lojistik, tedarik zinciri yönetimi ve iç lojistik çözümleri, kaynak ve robotik kaynak teknolojileri, endüstriyel otomasyon ve fabrika otomasyon sistemleri, endüstriyel üretim makinaları sektörlerini tek çatı altında bir araya getirecek olan fuarda Kore, Almanya, İtalya, Çin, Cezayir, Tunus, Kazakistan ve İran’ın aralarında bulunduğu ülkelerden katılımcı ve ziyaretçiyi Türkiye’de ağırlayacak.

Avrasya Bölgesi’nin lider endüstri fuarı WIN EURASIA 2024, 30 yıldır yeniliklerin bir arada sergilendiği bir buluşma noktası konumunda bulunurken zemin hazırladığı önemli iş birlikleriyle de katılımcı firmalara geniş pazar olanakları sağlamaya ve rekabet güçlerini artırma imkânı sunmaya devam ediyor. Sektör temsilcilerine bugünün ve geleceğin çığır açan trendleri ile yeni nesil teknolojiler ve çözümleri tanıtma fırsatı sunan fuar, zemin hazırladığı iş birlikleriyle de bir yandan şirketlerin büyüme yolculuğuna eşlik ederken diğer yandan da Türkiye’nin ihracat hacmine önemli katkılarda bulunuyor. WIN EURASIA 1990’lı yıllardan bu yana oluşturduğu iş hacmi ile bir yandan yeni ihracat fırsatlarını ortaya çıkarıp, öncülük ettiği yeniliklerle sektörün büyümesinde önemli bir rol alırken diğer yandan da Kore’den Almanya’ya, İtalya’dan Çin’e, Cezayir’den Tunus’a, Kazakistan’dan İran’a kadar birçok ülkeden katılımcı ve ziyaretçiyi de Türkiye’de ağırlıyor. 

Fuar 5G arena, dijital fabrikalar ve robot uygulama alanıyla dikkat çekecek

Yaklaşan fuarı sektör temsilcilerinin heyecanla beklediğine değinen Hannover Fairs Turkey WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena Mengül, “Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. olarak Avrasya Bölgesi’nin ve sektörün en büyük uluslararası fuarını 30 yıldır gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. WIN EURASIA başarısını 30 yıldır katlayarak sürdürürken aynı zamanda imalat sanayiinin tüm bileşenlerini bir araya getiren eşsiz bir fuar. Ticaret Bakanlığı’nın da desteklediği WIN EURASIA fuarımız sahip olduğu yenilikçi bakış açısı ile katılımcı ve ziyaretçilerine büyük bir vizyon kazandırmasının yanı sıra Avrasya bölgesinin en büyük ticaret ağına dahil olma fırsatı sunarken, istikrarlı büyüme yapısıyla da yoluna emin adımlarla devam ediyor” dedi. Sena Mengül ayrıca fuarda 5G Arena, Dijital Fabrikalar ve Robot Uygulama alanında 5G teknolojisi, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, karbon nötr çözümler, dijital fabrikalar, sanayide yeşil dönüşüme yönelik yeniliklerin yanı sıra her iki yılda bir WIN EURASIA’da yer alan ComVac Özel alanında basınçlı hava ve vakum teknolojilerinin sergileneceğini kaydetti.

Fuar ‘#WIN30Yaşında’ sloganıyla karşılanacak

Güncel teknolojileri sektör temsilcileri ile buluşturan ve gerek etkinlikleri gerekse özel alanları ile 4 gün boyunca ziyaretçilerine dolu dolu bir fuar deneyimi sunan Avrasya Bölgesi’nin lider endüstri fuarı WIN EURASIA bu yıl gerçekleşecek organizasyonunu ‘#WIN30Yaşında’ sloganıyla karşılıyor. Farklı sektörleri bir araya getirecek fuarda 2024 senesinde; 5G ve metaverse alanı, Dijital Fabrikalar ve Robot Uygulama alanı, ComVac Basınçlı Hava ve Kompresör bölümü ve bu yıl ilk defa yer alacak Hidrojen Özel alanı gibi özel tema alanları da olacak. 

İmalat sektörünün başarısına 30 yıldır öncülük ediyor

Türkiye imalat sanayini uluslararası pazarlarla buluşturarak rekabet gücünü ve ihracatını artırmasına katkıda bulunan ve sektöre öncülük eden WIN EURASIA; partnerleri, katılımcıları ve ziyaretçileri ile birlikte geleceğin endüstrisini şekillendiriyor. Fuarın sektöre sağladığı katkılara değinen Sena Mengül, “WIN EURASIA sadece bir buluşma ve sektördeki yenilikleri keşfetme noktası değil; aynı zamanda zemin hazırladığı iş birlikleri ile sektörün büyümesine önemli katkılar sunan bir organizasyon. Ortaya koyduğumuz iş hacmi sayesinde birçok katılımcı firma fuar sonrası hedef pazarlarına girebiliyor ve verimli sonuçlar alıyor. Bir yandan firmaların büyüme yolculuklarına eşlik ederken diğer yandan da Türkiye’nin ihracat hacmine önemli katkılarda bulunuyoruz” dedi. 

Dünya’nın bir numaralı endüstri fuarı HANNOVER MESSE’nin bölge pazarındaki temsilcisi konumunda olan ve geleceğin teknolojisini ilk elden deneyimleme fırsatı sunan Avrasya Bölgesi’nin lider endüstri fuarı WIN EURASIA hem iç pazarda hem de global sahnede yerini almak isteyen firmalara eşsiz bir platform sunarken, küresel endüstriyel dönüşümün Türkiye’deki en önemli temsilcisi olarak öne çıkıyor. Bu yıl ilk defa fuarda yer alacak olan 

Hidrojen Özel alanında ise sektörün geleceğini yakından ilgilendiren hidrojen enerjisi gibi teknolojilerin imalat sanayisine yönelik çözümleri sergileniyor olacak. 30 yıllık yolculuğu boyunca yüzlerce ülkeden yüz binlerce ziyaretçinin geldiği ve bugüne kadar toplamda binlerce firmanın katılım sağladığı WIN EURASIA, kapsayıcı yapısıyla da öne çıkıyor. Üretim yapan tüm şirketlerin, ilgili sektörlerin her boyutuna dair çözüm bulabildikleri bölgenin en önemli ve nitelikli fuarı WIN EURASIA, yakaladığı başarının yanı sıra Türkiye’nin ihracatına sağladığı katkılarla Türkiye imalat sanayiini dünya pazarları ile buluşturuyor. 

Continue Reading

Trendler

Güç Aktarım Sistemleri - Redüktörler, Rulmanlar, Motorlar, Sürücüler sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et