Connect with us

Lineer Hareket Araçları

KUSE X-Life, Daha yüksek yük kapasitesi, Daha uzun nominal ömür…

Published

on

Yük Kapasiteleri %44’e kadar Artarken Nominal ömür de Üç Kat Uzadı

 

X-Life kalitesinde üretilen altı sıralı lineer bilyalı rulman ve Ray düzenekleri bugün artık, ölçme makineleri gibi ancak çok küçük titreşimlere izin verebilen ve çok yüksek hassasiyet isteyen uygulamalarda kullanılabilmektedir.

 

KUSE X-life: Lineer Bilyalı Rulman ve Ray Düzeneklerinde Yeni Performans Sınıfı

Schaeffler’in yeni geliştirdiği altı sıralı lineer bilyalı rulman ve ray düzeneği (KUSE) kullanan INA lineer teknolojisi, kendini kanıtlamış ürünlerde dahi ürün geliştirme konusunda çok önemli ilerlemelerin mümkün olduğunu gösterdi. KUSE X-life düzenekleri, yüksek hassasiyet sundukları ve son derece sessiz çalıştıkları için ölçme makinelerinde bile kullanılabiliyor.

 

Lineer bilyalı rulman ve ray düzeneklerinde giriş besleme bölgeleri olarak adlandırılan yük tam anlamıyla uygulanıncaya kadar yuvarlanma elemanlarının yük taşıyan unsura yönlendirildiği bölgeler, ömrü sınırlı bileşenler için kritik faktörlerdir. Bunlar, yuvarlanma elemanına yükün aniden değil de kademeli olarak uygulanmasını sağlar. INA Linear Technology, araba (rulman) çalışma bölgesindeki tasarımlarını iyileştirmek suretiyle, altı sıralı KUSE bilyalı rulman ve ray düzeneklerindeki yük kapasitelerini, bugün artık büyüklüğüne ve tasarıma bağlı olarak yüzde 44’e kadar artırmayı başardı. Bunun sonucu olarak, ürünlerin nominal ömürleri, klasik tasarımlara göre üç kata kadar uzatıldı. Performanstaki ciddi artış sayesinde, yeniden tasarlanan KUSE serisinde Schaeffler X-life kalite işareti kullanılmaya başlandı.

 

Yüzde 83’e kadar Daha Düşük Titreşim Genliği

X-life kalitesinde üretilen altı sıralı lineer bilyalı rulman ve ray düzenekleri yüksek düzeyde rijit olup, çok düşük titreşim genliğine sahip. Bu nedenle, ölçme makineleri gibi ancak çok küçük titreşimlere izin verebilen ve çok yüksek hassasiyet isteyen uygulamalarda kullanılabiliyorlar. Genellikle resürkile olan yuvarlanma elemanları, arabanın yük bölgesinde, sabit sayıda tam yükte yuvarlanma elemanı bulunmasını önler. Araba, yük bölgesindeki efektif yuvarlanma elemanı sayısına bağlı olarak, strok yönündeki sapmaları değişik ölçülerde dengeler. Bu da rulmanın/arabanın yük yönündeki dengeleme hareketinde bir miktar dalgalanmaya neden olur.  Bu tür harekete, strok dalgalanması denir. Tek bir bilyada, (tepeden tepeye) 1 mikrometreye kadar dalga genlikleri görülmesi normaldir. Yeni KUSE X-life kılavuz sistemlerinde, giriş besleme bölgesinin çevre çizgisi, özellikle büyük yükler altında strok dalgalanmasını büyük ölçüde azaltacak biçimde optimize edilmiştir. Örneğin 1,35 ton yük altında dalgalanma genliği 0,1 mikrometrenin altındadır. Bu, yüzde 83’lük bir azalmadır.

45° ve 60° temas açılı altı sıralı bilyalar, KUSE X-life lineer bilyalı rulman ve ray düzeneklerinin çok yüksek rijitlik ve yük taşıma kapasitesi sunmasını sağlarlar.

KUSE X-life, En Yüksek Rijitlik ve Yük Taşıma Kapasitesine Sahip
KUSE X-life Lineer Bilyalı Rulman ve Ray Düzenekleri, bugün pazarda mevcut bilyalı rulmanlar ele alındığında, en yüksek sabitliği ve yük taşıma kapasitesini sunan tek raylı kılavuz sistemleri arasında yer alır. Normalde dört sıra bilya yerine altı sıra bilya kullanılır: Dört sıra bilya, 45°’lik temas açısıyla basma yönünde yüklere destekleme yaparken, iki sıra bilya da çekme yönünde yükleri destekler. Bu iki sıra bilya, yük taşıma kapasitelerinin artırılması için 60°’lik temas açısına sahiptir. Yatay yöndeki yükler ise üç sıra bilyayla aktarılır. 45° ve 60° temas açılı X ve O düzeninde bir kombinasyon içeren bu özel düzenek, KUSE X-life tasarımlarını, karma yük yönleri için mükemmel bir çözüm yapar. Dört sıralı lineer bilyalı rulman ve ray düzenekleriyle karşılaştırıldığında rijitlik ortalamada yüzde 15 artırılabilir.
KUSE X-life Altı Sıralı Lineer Bilyalı Rulman ve Ray Düzenekleri, çok düşük strok dalgalanmasıyla birlikte değerlendirildiğinde, özellikle elektronik üretiminde, kalıp üretiminde, mikroskopi alanında ve optikte kullanılan yüksek hassasiyetli uygulamaların yanı sıra, büyük yük taşıma kapasitesi ve çalışma performansı gerektiren uygulamalar için de uygundur.

Lineer Hareket Araçları

THK’dan pürüzlü yüzeylerde bile düzgün hareket için gelişmiş tekerlek kılavuzu AWG

Published

on

By

THK’nın pürüzlü yüzeylerde dahi düzgün hareket için tasarladığı AWG modeli, iç tarafında iki dairesel yay oluğu bulunan U şeklinde bir çelik profilden ve üç veya daha fazla makaralı bir kaydırıcıdan oluşuyor. THK’nın benzersiz teknolojisi, daha az hassas işlenmiş montaj yüzeylerinde bile kaydırıcının sessiz, düzgün ve az aşınmalı hareketlerine olanak tanıyor. Bu, silindirlerin hemen hemen aynı eğrilik yarıçapıyla sıkı bir şekilde hareket ettiği ve kaydırıcının belirli bir derecede kendi kendine hizalanmasına izin verdiği, dairesel yay şeklindeki iki iç çalışma oluğuyla elde ediliyor.

THK, kaydırıcının ön kısmına monte edilen yeni geliştirilmiş kontak silecekleri, ağır çalışma koşullarında kullanılmak üzere özel olarak tasarlıyor. Bunlar, yuvarlanma kanalları ile temasları sayesinde arabayı uzun vadede yabancı parçacıklara karşı koruyor. Ayrıca kaydırıcıdaki yeni geliştirilen yağlama kapları, optimum çevre dostu yağlama sağlıyor. Aynı zamanda kaydırıcılar, taşıyıcı üzerindeki gresörlükler kullanılarak yağlanabiliyor.

6800 N’ye kadar yük taşıma kapasitesine sahip üç boyutta mevcut olan yeni model AWG’nin ray uzunlukları maksimum 2,94 m; ancak rayların birleştirilmesiyle strok uzunluğu uzatılabiliyor. Bu özellikleriyle AWG modeli depo lojistiğinin yanı sıra, demiryolu teknolojisindeki çekmece ve kapılarda, takım tezgahlarında kullanım için ideal çözüm sunuyor.

Continue Reading

Lineer Hareket Araçları

THK’dan çapraz makaralı kılavuz VRG için yeni ürün yelpazesi

Published

on

Lineer hareket kızaklarının küresel uzmanı THK, çapraz makaralı kılavuz VRG için yeni bir seri geliştirdi. Sınırlı strok hareketleri için son derece düzgün çalışan yeni seri, yüksek hassasiyetli bir lineer kılavuz sunuyor.

Lineer hareket kızaklarının mucidi olan ve hayatın her alanına sunduğu çözümleri geliştirmeye devam eden THK, çapraz makaralı kılavuz VRG için yeni bir seri geliştirdi. Bu çapraz silindir kılavuzunun kendine has bir özelliği, kafesi her doğrusal hareketle senkronize olarak ortogonal şekilde düzenlenmiş hassas silindirlerle hareket ettiren entegre kremayer ve pinyon mekanizmasıdır. Bu, kafesin dolaşmasını önler, aksi takdirde titreşimler, atalet anları veya şoklar nedeniyle strok sınırlaması olan lineer kılavuzlarda meydana gelir ve operasyonda aşınmanın veya arızaların artmasına neden olur. Ayrıca, makaralar ve kafes arasındaki yakın temas, yağlayıcının sızıntısını azaltır ve ayrıca düşük aşınma ve düşük sürtünmeli çalışma elde edilir.

İki paralel çapraz masuralı kılavuz takarak, sistem dört ana yönden gelen yükleri emebilir. Sisteme yüksek düzeyde sertlik kazandırmak amacıyla montaj sırasında silindirlere bir ön yük ayarlamak için bir boşluk ayar vidası kullanılabilir.

İstikrarlı pürüzsüz çalışma özellikleri ve son derece kompakt boyutları sayesinde çapraz masuralı kılavuz VRG, minimum stroklu uygulamalar için de uygundur. Önceki tip VR ile boyutsal olarak uyumludur; ancak daha fazla yuvarlanma elemanına ve daha yüksek bir yük derecesine sahiptir. Optik ölçüm cihazları, yarı iletken üretim cihazları, optik konumlandırma sistemleri, taşıma cihazları ve X-ışını cihazlarında kullanım için idealdir.

Continue Reading

Trendler

Güç Aktarım Sistemleri - Redüktörler, Rulmanlar, Motorlar, Sürücüler sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et