I-MAK Redüktor, yeni projeler, teknoloji ortaklıkları, araştırma – geliştirme ve test çalışmalarından oluşan yoğun bir yılın ardından, Marmara Üniversitesi ile işbirliği içinde araştırma ortaklığını yenilemekten mutluluk duyuyor.
Bu yeni protokol USIMP (Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), MITTO (İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve MURGEMER’ı (Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi) I-MAK Redüktor ile daha kapsamlı bir işbirliğini sağlayacaktır. Bu stratejik ortaklık, yeni ürünlerin araştırılması, geliştirilmesi, prototiplenmesi ve test edilmesine olanak sağlayacaktır. TEKNOPARK İstanbul ev sahipliğinde ve ISTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen MURGEMER, MARMARA Üniversitesi’nin ürün geliştirme ve araştırma merkezidir.
Küreselleşme ve sektörümüzü etkileyen mevcut kriz, hepimizi karmaşık bir konuma ve stratejik bir değişim ihtiyacının önüne getiriyor. Sadece bizim için değil, aynı zamanda Türkiye’nin de daha teknolojik ürünlere doğru yönelmemiz çok önemlidir. Ürünlerimize ve çözümlerimize ekstra katma değer ekleyerek küresel dünyada yeni bir konumlamaya doğru kayıyoruz. I-MAK kesinlikle bu yolda, ürünleri ve çözümleri için giderek yeni bir kalite seviyesine ulaşmakta, aynı zamanda Türk makinelerinin dünyadaki imajını da geliştirmektedir.
Bu yeni ortaklık ile I-MAK, mevcut ürün yelpazesinde yeni bir değişim ve gelişme gerçekleştirerek mevcut ürün yelpazesini genişletmektedir. Ancak geleceğe yönelik bu yeni sözleşme aynı zamanda yeni bir ürün ve çözüm yelpazesi geliştirmeyi hedefliyor. 2020 yılında 6’dan fazla yeni redüktör ve yüzlerce yeni kombinasyon ve seçenek sunmak için hazırlanıyoruz.
Bu stratejik ortaklıkların temel bir parçası da genç mühendislerin ve öğrencilerin I-MAK faaliyetlerine entegrasyonunu sağlamaktır. 2019 yılında 30’dan fazla fabrika gezisi ve Türk üniversitelerinde çeşitli teknik seminerleri ile I-MAK, Türk sanayi dünyasının geleceğine ve gelecekteki yeteneklerine olan güvenini güçlü bir şekilde teyit etmektedir. Önceki yıllarda olduğu gibi, I-MAK staj programını birkaç farklı ülkeye genişletti ve 2019’da 8 ülkeden 14’ten fazla öğrenci programa katıldı, 2020’de bu sayıyı daha da artırıp; daha farklı ülkelerden öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz. Makine, elektrik, mekatronik ve endüstri mühendisliği öğrencileri Ocak 2020’den itibaren farklı sektörlerde çalışacaklardır.
Bu stratejiye paralel olarak I-MAK ABD’de de yeni bir şube açtı. 2017 yılında başlayan I-MAK Redüktör’ün de söz konusu pazar için yeni boyutlar ve çözümler eklemeye devam etmesiyle ABD için stratejisi şekillenmektedir. Aynı zamanda, mevcut ürün yelpazemize yeni NEMA konfigürasyonları eklemeye devam ediyoruz. Stratejik olarak Teksas, Houston’da bulunan yeni şubemiz; I-MAK’ı dünyanın en performanslı araştırma merkezlerine yakın ABD pazarının merkezine yerleştiriyor. Bu konum, I-MAK’a yeni ve zorlu bir dinamik ve umut verici bir büyüme potansiyeli ekliyor.
Yeni yılda da birçok gelişme ve yenilik için hazırız!