Connect with us

Güç Aktarım Teknolojileri

Makine bileşenleri iletişim kurmayı öğrendiğinde, yenilikçi izleme çözümleri tahrik sisteminde zekayı nasıl oluşturur?

Yayın Tarihi:

-

mayr® güç aktarım yalnızca güvenilir emniyet frenleri sunmakla kalmaz, aynı zamanda kestirimci bakımlar için çözüm konseptleri de sunar. Burada odak noktası, sensörler kullanılmadan yalnızca frenleri izleyip beslemekle kalmayan ROBA®-brake-checker modülüdür. Gelişmiş bir sürümde, ayrıca veri de sağlar. Bu, verimli ve kestirimci bakımı sağlar ve akıllı makinenin temelini oluşturur.

Akıllı bir makine, akıllı bileşenlerle başlar. Yalnızca bileşenler iletişim kurduğunda ve verilerini doğru formatta sağladığında, kontrol sistemi verileri karşılaştırabilir, değerlendirebilir ve daha fazla işleyebilir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, 60 yaşındaki bir araba, sadece yeni bir kontrol sistemi kullanarak otonom sürüşü öğrenmez. Temel ön koşulları sağlamak için doğru bileşenlere ihtiyaç duyar. Konuyla ilgili bilgi veren Mauerstetten’deki mayr® Güç Aktarım Ürün Müdürü Andreas Merz, “Güvenlik frenlerimiz, başlangıçta sessiz olan mekanik bileşenlerdir. Bu nedenle, ROBA®-brake-checker modülü ile frenlerimizin ek sensörler olmadan iletişim kurmasını sağlayan akıllı bir elektrikli bileşen geliştirdik” diye konuşuyor. Genel olarak frenler, veri toplamak için önceden belirlenmiş bileşenlerdir. Bunun nedeni, acil durum kapatmalarının ve beklenmedik şekilde yüksek yük torklarının, frenlerin gerekli sürtünme gücünü ve frenleme sürelerini doğrudan etkilemesidir. Anahtarlama süresi ve sıcaklığının ilerlemesi bu nedenle bir analiz için yardımcı olabilir. Aynısı mevcut yollar için de geçerlidir.

Güvenlik görünür hale geliyor

Modül, genişletilmiş akım ve gerilim analizi yoluyla armatür diskinin hareketini algılar ve frenin hangi durumda olduğunu bilir. Anahtarlama durumunu ve kritik bobin sıcaklığını izlemeye ek olarak, ROBA®-brake-checker aşınma, fonksiyonel rezerv ve arızalar için önleyici işlev izlemesi de gerçekleştirir. Andreas Merz, “Güvenlik frenlerimizin izlenmesi, frenin gerilim beslemesine kenetlenmiş sonradan takılabilir ROBA®-brake-checker modülü ile sensörler kullanılmadan gerçekleştirilir” diye açıklıyor. Gelişmiş bir versiyonda modül, müşteriye özel bir arayüze (Örn. optical, WiFi, IO Link, OPC UA vb.) sahip ek bir devre kartı ile donatılmıştır. Bu arayüz üzerinden anahtarlama süresi, akım, gerilim, direnç, performans ve bağıl çekim akımı ile ilgili veriler üretilebilir. Bu, süreçlerin artık değerlendirilebileceği, işleme prosedürlerindeki anormalliklerin hızla tespit edilebileceği ve karmaşık karşılıklı ilişkilerden sonuçlar çıkarılabileceği anlamına gelir. Güvenlik ve güvenilirlik, tabiri caizse görünür hale gelir. Kalıcı denetim sayesinde bakım planlanabilir ve uygun maliyetli hale gelir. Sistem operatörü veya üreticisi, kendi çalışma süreçlerine göre hedeflenen bir şekilde bakımı üstlenebilir. Ayrıca uzaktan bakım sistemlerine entegrasyon da mümkündür.

Sürücüler için akıllı güvenlik

Makinenin özellikle farklı eksenlerden gelen bilgi parçaları birleştiğinde, ROBA®-brake-checker modülü tarafından güvenlik frenlerinin sürekli olarak denetlenmesinden yararlandığını dile getiren Andreas Merz, “Örneğin, sınır sıcaklığa ulaşılırsa; bu, frenin hasar gördüğünün, fren arızasının veya hatta yanlış boyutlandırmanın bir göstergesidir. ROBA®-brake checker cihazı, kritik aşınma değerlerine ne zaman ulaşıldığını da gösterir. Bu, kestirimci bakıma izin verir ve bu da daha yüksek sistem kullanılabilirliği sağlar” diye vurguluyor. Bir ürünün kullanım ömrü boyunca sıcaklık ilerlemeleri ve parametrelerdeki değişiklikler de görünür hale getirilir. Temassız sürüm izleme gibi önceki çözümler söz konusu olduğunda, kullanıcılar yalnızca arıza veya tahribat modelini görebilir ancak hatanın nasıl oluştuğunu bilmezler. Öte yandan, ROBA®-brake checker cihazı kullanılarak ilerlemeler görünür hale getirilir ve hata analizi kullanılabilir ve hatta diğer kullanıcı sistemlerine aktarılabilir. Arızalardan ve normal çalışmadan elde edilen tüm bu veriler, örneğin daha fazla sistem güvenliği veya uzatılmış bir performans limiti gibi gelecekteki iyileştirmeler ve optimizasyonlar için değerli girdiler sağlar.

“Tak-Çalıştır” çözümü

ROBA®-brake checker cihazı ile standart portföylerindeki elektromanyetik frenlerin sensörsüz izlenmesi için akıllı bir çözüme sahip olduklarının altını çizen Andreas Merz, “Kullanıcılar, ‘dönüştürücü’ veya ‘kontrol’ bileşenlerine müdahale etmek zorunda kalmadan modülü makinelere ve sistemlere kolay ve hızlı bir şekilde entegre edebiliyor. Frenlerimiz ayrıca mevcut sistemlere kolayca uyarlanabilir; kablolamada sadece küçük bir değişiklik gerekiyor” ifadelerini kullanıyor. Bu nedenle kullanıcılar, limit değerleri ve verileri kendileri doğrulamak zorunda olmadıkları için herhangi bir risk almıyor. mayr® güç aktarım, ROBA®-brake checker cihazını kuruluma hazır olarak sağlıyor ve teslimattan önce tüm değerleri test ediyor. Kullanıcılar için bu, tabiri caizse ‘tak ve çalıştır çözümü’ anlamına geliyor.

Advertisement
 

Sorularınız ve ürün talepleriniz için bize yazın!

Makale veya haberde geçen ürünler hakkında bilgi almak ve talepte bulunmak için destek@uretimtek.com adresimize yazabilirsiniz.

 

Makina mühendisliği ve iktisat derecelerine sahip olan Hakan, video / 2D ve 3D animasyondan mühendislikle ilgili alanlara ve çeviriye kadar yıllarca çeşitli çalışma dallarında çalıştı. Şu anda dış ticaret ilişkileri yürütmektedir. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve İspanyolca biliyor. Hakan aynı zamanda karikatüristtir.

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com