Türkiye İMSAD’ın, 30. Yıl kitabı, geçmişten günümüze Türk inşaat malzemesi sanayinin kilometre taşlarının resmi güncesi niteliğindeki önemli belgelerden oluşuyor.
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, “1989 yılında 793 milyon dolar olan inşaat malzemesi ihracatımız, bugün 21,3 milyar dolar ile ülkemiz toplam ihracatı içinde yüzde 14 paya ulaşmıştır. 52,3 milyar dolar yurt içi pazar büyüklüğü ve cari açığa yüzde 224 pozitif katkısıyla inşaat malzemesi sanayinin bu büyüklüğe ulaşmasında Türkiye İMSAD, üyeleriyle birlikte, bir başarı öyküsüne imza atmıştır” dedi.
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği(Türkiye İMSAD) tarafından, sektöründe bir ilk olan “30. Yıl” kitabı yayınlandı. 30. Yıl kitabı, 1984 yılında İstanbul’da Salı Pazarı’nda kurulan Türkiye İMSAD’ın, geçmişten günümüze Türk inşaat malzemesi sanayinin kilometre taşlarının resmi güncesi niteliğindeki önemli belgelerden oluşuyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ekonomi ve inşaat sanayisine ilişkin görüş ve değerlendirmelerinin yer aldığıTürkiye İMSAD’ın 30 Yılın Öyküsü kitabında, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi,TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ile bugün Türk sanayinin duayenleri olan TürkiyeİMSAD’ın kurucu üyeleri ve tüm zamanların başkanlarının, dönemlerine ilişkin görüş ve anekdotları yer alıyor. Türkiye ekonomisi ve sanayisinin gelişmesine kronolojik bir akışla ışık tutan 30. Yıl kitabı, bir “başarı hikayesi” olarak tarihe not düşüyor.30. Yıl kitabı, sektörün ve sanayinin tarihi gelişimini anlatan ilk kitap olma özelliğini taşıyor.
Hinginar: “793 milyondolardan, 21,3 milyar dolar ihracata ulaştık.”
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (TürkiyeİMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, kuruluşunun 30’uncu yılına özel olarak hazırladıkları 30. Yıl kitabı ile Türkiye ekonomisine, inşaat sektörüne ve topluma değer sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sektörde yasal boşluklarının düzenlenmesi, standartlarda ve yapılarda kalite bilincinin yerleştirilmesi, ihracat için gerekli altyapı ve uluslararası standartların oluşması ile AB yönetmeliklerinin uygulanması gibi birçok alanda kurum olarak yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Fethi Hinginar, sözlerine şöyle devam etti:
“1989 yılında 793 milyondolar olan inşaat malzemesi sanayi ihracatımız bugün 21,3 milyar dolara ile ülkemiz toplam ihracatı içinde yüzde 14 paya ulaşmıştır. 52,3 milyar dolar yurt içi pazar büyüklüğü ve cari açığa yüzde 224 pozitif katkısıyla inşaat malzemesi sanayinin bu büyüklüğe ulaşmasında Türkiye İMSAD, üyeleriyle birlikte bir başarı öyküsüne imza atmıştır. Pazarın 81 lider firması ve alt sektörlerin tamamını kapsayan üye 29 derneğin çatı örgütü olarak Türkiye İMSAD’ın hedefleri, kurucu üyelerinin vizyonundan aldığı güçle bugün çok daha büyüktür. İnanıyorum ki, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir lokomotif güç oluşturan Türkiye İMSAD, yeni başarı öykülerine imza atacaktır.”
Bakan İdris Güllüce:“Pastayı büyütmenin yolu yurt dışına açılmaktır.”
Türkiye İMSAD’ın 30. Yıl kitabı için değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de, hükümetin 2023 vizyonunda yer aldığı üzere, temel yaşam alanları olan şehirleri; ülkemizin gelişimi,insanların refah düzeyinin artırılması ve küresel rekabete hazır olması için farklı alanlarda ‘marka şehirler’ haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.Bakan İdris Güllüce, “Türkiye bugün gayrimenkul sektöründe dünyanın en iddialı ülkelerinden biri haline gelmiştir. Sektör paydaşları da artık yurt dışınaaçılmanın yollarını aramalı, kendilerine yeni yol haritaları belirlemelidirler.Gayrimenkul sektörü bugün sahip olduğu tüm tecrübesiyle yurt dışına ihracatını artırabilir. Hükümet, bu kapsamda gayrimenkul sektörünün dışarıya açılması için gereken katkıyı sağlayacaktır.”
Türkiye İMSAD’ın 30. Yıl kitabı, yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonunda hazırlandı.Kitap, sektör temsilcileri ile birlikte ilgili kamu kurumları ile de paylaşıldı.
imsad.org