Connect with us

Endüstriyel Donanım ve Makine Parçaları

“Türkiye’deki ürün gamı ve hizmetleri genişletecek”

Published

on

 

İmalat ve proses endüstrilerini kapsayan tersane, liman ve terminaller de dahil pek çok farklı iş kolunda verimliliği artırmaya yönelik ekipman ve hizmetler sunan Konecranes, Türkiye pazarındaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.Bu kapsamda ürün ve hizmet gamını genişleterek, piyasanın genelini kapsayacak bir hizmet anlayışı benimseyen firma, yurt geneline yayılmak istiyor.

 

Konecranes Lifting Businesses’in 2014 yılındaki satışlarının yaklaşık 2 milyar Euro’yu bulduğu bilgisini veren Konecranes Türkiye Ülke Müdürü Sami Korpela, önümüzdeki dönemde kilit stratejik girişimleri doğrultusunda, endüstriyel internet, gelişen pazarlar serisi ve tek Konecranes gibi yeni ürün ve hizmetleri piyasaya sunacaklarını açıkladı. Konecranes Lifting Businesses’in 50 ülkede, 629 lokasyonda ve 12 bin 100 çalışanıyla hizmet  verdiğini kaydeden Konecranes Türkiye Ülke Müdürü Sami Korpela, yeni dönemde Türkiye’ye sundukları ürün ve hizmet gamını mümkün olan her anlamda genişletmek istediklerinin altını çizdi.

“Mühendislik konusunda mükemmelliyetçi bir yaklaşım izliyoruz”  Korpela, “son 20 yılda, piyasada belli bir yol kat etmiş olsak da halen daha üstünde durmamız gereken başka alanlar var. Piyasanın genelini  kapsayacak şekilde bir hizmet ağı kurarak, gelen taleplerin önemli bir kısmına cevap vermek istiyoruz” dedi.

Sami Korpela, “Makineleri daha güvenli ve verimli kılmak adına akıllı ve kendi durumlarından haberdar olacak şekilde tasarlıyoruz.

Bu sistemleri network üzerinden birbirlerine bağlayarak anlık izlenebilir olmalarını sağlıyoruz” diye konuştu. Ayrıca gelişmekte olan pazarlardaki konumlarını güçlendirmek adına ‘orta-segment’ ürünler üzerinde çalıştıklarını belirten Korpela, verimliliği artırmak ve işletme maliyetlerini düşürmek adına iş yapış şekillerini sadeleştirdiklerini ve bilgi sistemlerini modernize ettiklerini kaydetti.

Genişleme çalışmalarına odaklandı Türkiye’de ürün ve fiyatların değişkenlik göstermesi nedeniyle yabancı vinç üreticilerinin, küçük yerel vinç üreticilerinin koyduğu fiyatlarla rekabet etmesi oldukça zor. Konecranes’ın global pazarda gelişen ve büyüyen piyasalarda halihazırda konumlanmış hizmet ağını daha da büyütmek adına çalıştığını söyleyen Sami Korpela, bu stratejileri arasında öncelikli olarak Asya, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu’ya odaklandıklarını dile getirdi. Konecranes’ın Türkiye piyasasına ise Finlandiya’dan direkt olarak 1990’ların başından bu yana ürün sattığını ileten Korpela, “Türkiye irtibat ofisini 1994 yılında açtık.

Konecranes Ticaret ve Servis isimli şirketin bağlı kuruluşu ise 1999’da kuruldu. Şirket, Türkiye’deki vinç piyasasında uzun sayılabilecek bir süredir varlık gösteriyor ve Türkiye ofisinin özellikle Avrupa’ya yakınlığı nedeniyle tüm grubun çalışmaları için daha da önemli bir hale gelmesi beklenebilir ve gelecekte tahminen giderek daha fazla yatırım çekecek” yorumunu yaptı.

Türkiye’de hizmet verdiği tüm alanlarda operasyon ve faaliyetlerini genişletmeyi hedeflediklerini hatırlatan Sami Korpela, şöyle devam etti: “Bu hedefin altında Türkiye’de henüz kullanılmamış birçok potansiyel yatıyor. Konecranes müşterilerine kaliteli, emniyetli ve güvenilir ürün ve servis sunmayı ilke olarak benimsedi.

Özellikle uluslararası alanda faaliyet gösteren Türk firmaları için Konecranes, diğer birçok ülkede ve farklı lokasyonda elde ettiği servis ve ekipman deneyimini Türkiye üzerinden yakın komşu ülkelere de tüm ürün gamı ile birlikte sunabiliyor.”

“Türkiye piyasasına yenilikçi ürün ve servis konsepti sunuyoruz”

Yabancı diğer vinç imalatçıları arasında Konecranes’ın Türkiye’de kendi OEM (orijinal malzeme üretimi) düzenine sahip olduğunu ve yerel piyasanın ihtiyaçlarını yakından takip ettiğine dikkat çeken Sami Korpela, “Bilgi birikimimiz ve kullandığımız teknoloji ile Türkiye piyasasına yenilikçi ürün ve servis konsepti sunarak, entegre kaldırma çözümleri geliştiriyor ve sunuyoruz.

Konsolide ve rekabetçi Türkiye kaldırma ekipmanları piyasasında rekabete dahil olabilmek için firma, farklı endüstri alanlarındaki müşterilere daha düşük işletme maliyeti, yüksek kaliteli ürün ve etkin servis hizmetini içeren farklı kanallar geliştirdi” şeklinde konuştu.

Konecranes’in halen uyguladığı imalat yapısı içinde tüm vinç komponentlerinin son sistemler ve standartlarla üretildiğini anlatan Sami Korpela, firmanın çelik yapıları Türkiye’de ürettiğini ve burada da dünyanın her yerinde uyguladıkları kalite standartlarını muhafaza ettiklerini bildirdi. Korpela, Konecranes’in Türkiye’de satışa sunulan ürünlerinin hem performans hem de kalite açısından diğer ülkelerde satılan ürünlerim yüzde 100 aynı olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'nin alanında en özel yayınlarına sahip MONETA 'nın sektörel dergi ve portallarının dijital platformlarda yönetimi katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık alanında içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Endüstriyel Donanım ve Makine Parçaları

EtherCAT’li servo sürücülerde GMTCNT’nin eksiksiz çözümleri

Published

on

By

Stratejik hedefleri ve geniş ürün gamıyla pazarın lider kuruluşlarından olan GMT, makine imalatçılarının ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler geliştirmeye devam ediyor. Firma, mühendislik bilgisi ve 30 yılı aşkın deneyimiyle tasarım ve üretim teknolojisinin %100’üne sahip olduğu PLC, ekranlı mini PLC ve endüstriyel haberleşme ürünleriyle birlikte toplam çözüm sunmak amacıyla; operatör panel, hız kontrol cihazı, servo sistemler, step motorlar ve güç kaynaklarını, tescilli bir Türk markası olan GMTCNT ile pazarın hizmetine sunuyor.

GMTCNT, endüstriyel otomasyon pazarına sunduğu EtherCAT’li servo sürücüler ile test cihazları, pres, kesim, dolum, paketleme, plastik, gıda vb. makine imalatçılarına çözümler sunuyor.

GMTCNT Servo Sürücüler başlıca şu özelliklere sahip:

  • 20 Bit Nikon marka encoder ile geri besleme
  • Pozisyon / Hız / Tork kontrol modları
  • 32 adımlı pozisyon tablosu oluşturabilme
  • Yüksek hızlı pulse girişleri, Open-Collector (500 kHz), diferansiyel mode (4 MHz)
  • Pulse + Yön, CCW + CW, Faz A + Faz B (5V ile 24V) pulse komut tipleri
  • Hız ve tork set değerlerini analog girişler ve dahili parametrelerle ayarlayabilme
  • Kazanç parametrelerini kolaylıkla ayarlayabilme
  • 5V dahili besleme çıkışı
  • PC yazılımı veya dahili tuş takımı ve gösterge ile kolay devreye alma
  • PC yazılımı için ilave RS-232 haberleşme portu
  • 2MHz enkoder çıkış sinyali
  • Pozisyon, hız, tork modları ve modlar arasında geçiş yapabilme
  • Online ayarlanabilen elektronik dişli oranı
  • Tork/Hız limitleri
  • Dahili pozisyon ve homing fonksiyonu
  • 7 adet PNP/NPN seçilebilir dijital giriş
  • 5 adet dijital çıkış
  • 2 adet -10V…+10V analog giriş
  • Aşırı gerilim, düşük gerilim, kısa devre, motor aşırı ısınma, servo sürücü aşırı ısınma koruma fonksiyonları
Continue Reading

Endüstriyel Donanım ve Makine Parçaları

GMTCNT operatör panelleri, makine imalatçılarının dikkatini çekiyor

Published

on

By

Endüstriyel otomasyon pazarının ihtiyaçlarına hızlı çözümler geliştiren GMTCNT, üretimde verimliliği ve şeffaflığı artıran TSG Serisi Operatör Panelleri ile makine imalatçılarının dikkatini çekiyor. Kullanıcı dostu Türkçe arayüzü ve programlama kolaylığı ile ön plana çıkan GMTCNT’nin TSG Serisi, ethernetli modellerinde bulunan VNC desteği ile tablet, akıllı telefon ve PC üzerinden uzaktan izleme ve kontrolü mümkün kılıyor.

TSG Serisi HMI’lar endüstriyel uygulamalarda kullanılmak için geliştirilmiş 16,77M renkli TFT dokunmatik operatör panelidir. Bu üründe gerçek zaman saati (RTC) standart olarak mevcuttur. Kullanıcı dostu yazılımı geniş bir PLC kütüphanesine sahiptir ve yaygın olarak kullanılan tüm PLC’leri desteklemektedir. HP LaserJet P1100 serisi yazıcılar ile uyumludur. PDF Viewer fonksiyonu ile PDF dosyaları görüntülenebilmektedir. USB Host özelliği ile veri kaydı yapılabilir, program yüklenebilir; klavye, mouse ve web kamera bağlanabilir.

VNC yazılımı ile ethernet portlu modellere, yerel ağ ya da internet aracılığıyla Windows, IOS ve Android platformları üzerinden erişilebilir. VNC Client ile ethernet portu üzerinden cihazlar arasında izleme ve kontrol özelliği mevcuttur. Ön panel IP65 koruma özelliği ile çevresel şartlara dayanıklı olan TSG Serisi HMI’lar, 1 adet RS232 ve 1 adet RS232/RS485/RS422 destekleyen haberleşme portuna sahiptir.

GMTCNT protokolü ile HMI’lar arası haberleşme özelliği ile bir PLC’ye birden çok HMI’ın ulaşabilmesi mümkün. TSG Serisi HMI’lar hakkında daha detaylı bilgi firmanın web sitesi gmtcontrol.com’da.

TSG Serisi HMI’ların başlıca özellikleri:

  • 16,77 M renk
  • TFT ekran
  • ARM RISC 32bit 792 MHz 
  • 128 MB NAND Flash +128 MB DDR 3 hafıza
  • RTC (Gerçek Zaman Saati)
  • 1 adet USB portu
  • 1 adet RS232 ve 1 adet RS232/RS485/RS422 destekleyen haberleşme portu
  • Ethernet’li modellerde VNC desteği ile tablet
  • Akıllı telefon ve PC üzerinden uzaktan izleme ve kontrol
  • Ön panel IP65 koruma
  • GMTCNT protokolü HMI’lar arası haberleşme özelliği ile bir PLC’ye birden çok HMI’ın ulaşabilmesi
  • USB host portu üzerinde veri, alarm, trend kaydetme ve tarihsel sorgu yapabilme
  • C dili ile makro oluşturabilme
  • Güvenlik seviyeleri ve kullanıcı tanımlamaları yapabilme
  • Ethernetli modellerde FTP üzerinden HMI içine ve harici bağlı olan USB flash diske ulaşabilme
  • PDesigner HMI Editör Programı ile programlanır.
Continue Reading

Trendler

Güç Aktarım Sistemleri - Redüktörler, Rulmanlar, Motorlar, Sürücüler sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et