Dünyanın en büyük fuar organizasyonu şirketlerinden Deutsche Messe tarafından organize edilen Avrasya bölgesinin en büyük imalat sanayii fuarı 25. Uluslararası WIN Eurasia 2018, tüm endüstri bileşenlerini 15-18 Mart tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Kongre Merkezinde bir araya getirecek. 25. Uluslararası WIN Eurasia 2018 Fuarı’nın tanıtımı için İstanbul’da bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, Hannover Fairs Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın, Türkiye’nin Makinecileri Başkan Yardımcısı Kutlu Karavelioğlu, ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Halıcı, MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır, AKDER Yönetim Kurulu Üyesi Osman Türüdü ve ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cemaloğlu katıldı.
WIN Eurasia bu yıl, Metalworking Eurasia, SurfaceTechnology Eurasia, Welding Eurasia, IAMD Eurasia, Electrotech Eurasia ve CeMAT Eurasia fuarlarının katılımcı ve ziyaretçilerini tek çatı altında buluşturacak. Yerli katılımcıların yanı sıra, Hindistan, Rusya, Polonya, İspanya, Japonya, Fransa ve Kanada’dan da uluslararası katılımcılar fuarda yeniliklerini sergileyecekler. Almanya, İtalya, Güney Kore, Çin ve Tayvan ise ülke pavilyonları ile fuarda yer alacak.
Türkiye’yi dünyanın en stratejik fuar merkezlerinden biri yapmak için çalıştıklarını söyleyen Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, dünya genelinde Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Kuzey Amerika’dan Kuzey ve Güney Afrika’ya, CIS ülkelerinden Asya ülkelerine kadar dünya sanayi profesyonelleri için bir buluşma noktası olacağını belirterek şunları söyledi:
“WIN EURASIA hem katılımcı hem ziyaretçi tarafında uluslararası potansiyeli en yüksek fuarlardan biri. Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara; hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm ekosistem bu fuarda bir araya gelecek. Türkiye sanayii WIN Eurasia ile son teknoloji ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacak.”
Sanayiciler, dijital dönüşümün yol haritasını belirleyecek
Uluslararası firmaların; robot, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarını de sergileyebileceği WIN Eurasia, imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getirecek. Bu yıl fuarda Endüstri 4.0 için özel bir deneyim alanı oluşturduklarını ve özel sunum alanlarıyla katılımcı ve ziyaretçilerine interaktif bir ortam sunacaklarını belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın şunları ifade etti:
“Endüstri 4.0 odaklı özel konseptiyle hayata geçirilen özel alanları ve yeni uygulamalarıyla dünya sanayi devleri son teknolojilerini göstermek için bu fuarda yarışacak. WIN Eurasia ziyaretçileri otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik ve katmanlı üretim gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı bulacak.” 14. Salonda yer alacak olan Endüstri 4.0 Festival Alanında, pek çok önemli firma Endüstri 4.0 kapsamındaki yeniliklerini ziyaretçilerine sunacaklar. Yine özel alanlar kapsamında Dijital Factory ve Katmanlı Üretim konularına da yer verilecek. Dijital Fabrika Çözümlerinden Endüstri 4.0 Demo uygulamalarına, Endüstriyel Nesnelerin İnternetinden Dijital Üretim Hattı uygulamaları ve 3D Printing Katmanlı Üretim Teknolojisine kadar son trend teknolojik yenilikler ilk kez WIN Eurasia’da sahne alacak.
Ayrıca Forum Alanı’nda sektörün uzmanları Endüstri 4.0’ın etkilerini ve uygulama alanlarını tartışacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Katmanlı Üretim Konferansı’nda ise 3D baskıdaki en yeni endüstriyel uygulamalar masaya yatırılacak.
WIN Eurasia’da yenilikler bunlarla da sınırlı değil. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Rulman Semineri’nde dünyaca ünlü rulman uzmanları, yılların getirdiği bilgi birikimlerini ve deneyimlerini SDT sponsorluğunda ziyaretçilerle paylaşacak.
İmalatta inovasyon ve eğitim için akademi, sanayi ve iş dünyası bir arada!
Bu yılın öne çıkan bir diğer etkinliği ise 1. Salon’da yer alacak olan Startup Özel alanı ve WIN Eurasia Kariyer Günleri olacak. Üniversitelerin, kuluçka merkezlerinin ve startup projelerinin desteklenmesi amacıyla oluşturulan özel alan 1.000 m2 alanda İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bilgiyi Ticarileştime Merkezi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi gibi seçkin kurumları ağırlayacak.
Startup Özel Alanında yer alan kurumlar; fikirlerini ve girişimcilik faaliyetlerini sergilerken, yapacakları sunumlarla potansiyel iş birlikleri de geliştirmeye imkân bulacaklar. Bu kapsamda 16 Mart Cuma düzenlenecek “Başarı Öyküsü Forum Programı”nda kuvvetli bir firma başlangıcının nasıl yapıldığının anahtarları ziyaretçilerle paylaşılacak.
17 Mart Cumartesi gerçekleşecek “İş ve Kariyer” etkinliğinde ise, geleceğin 4.0 Mühendisliği konuşulacak ve Endüstri 4.0 konsepti ilk kez bir kariyer etkinliğinde gündeme getirilecek. Toplamda 8 oturumun olacağı kariyer etkinliğinde firmalar; üniversite öğrencileri, yeni mezun ve sektör yetkilileriyle sunum platformunda buluşarak firmaların çalışma ve uygulama alanları, kariyer sohbetleri, yetenek yönetimi, robotların iş hayatındaki yeri gibi konularda sohbetler gerçekleştirecek.