Bu siteyi kullanarak Şartları kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Güç Aktarım
  • Ürünler
    • Akışkan Gücü
    • Dişliler
    • Dişli Üretim Servisleri
    • Endüstri Özel Kimyasalları
    • Elektrik Motorları
    • Elektronik Sürücüler
    • Frenler ve Kavramalar
    • Güç Aktarım Teknolojileri
    • Kontroller ve Sensörler
    • Redüktörler
    • Robot Teknolojileri
    • Servo Sistemler
    • Sızdırmazlık Teknolojileri
    • Yazılım
    • Zincir ve Zincir Tahrikleri
  • Sektörler
    • Ahşap İşleme
    • Çimento – Beton
    • Demir – Çelik
    • Denizcilik Motorları
    • Enerji
    • Geri Dönüşüm Çevre ve Atık İşleme
    • Gıda ve İçecek Endüstrisi
    • Kimya Petrol ve Gaz Sanayii
    • Madencilik Sanayii Taş Ocakları ve Agregalar
    • Makina İmalatı
    • Medikal
    • Metal İşleme Takım Tezgahları
    • Nakliye ve Lojistik, İntralojistik
  • Yenilikler
  • Diğer
    • Nedir?
    • Bakım-Onarım
    • Bilim İnsanı
    • Etkinlikler
    • İletişim
Bildirimler
  • AnasayfaAnasayfaAnasayfa
  • DergiDergi
  • TakiplerimTakiplerimTakiplerim
  • BeğenilerBeğenilerBeğeniler
  • KayıtlarKayıtlar
  • GeçmişGeçmiş
  • BlogBlog
Kişileştir
Güncel
WEG, WIN EURASIA 2025’te gücünü ve vizyonunu sergiledi
Ağır yük taşıma uygulamaları için bir başka Megadyne çözümü: Megalinear RPP14 XHP2
Dişsan’ın ağır hizmet tipi redüktörleriyle yüksek güç ve verimlilik
2024’te %3,7 daralan küresel dişli ürünleri pazarı, 2029’a kadar büyüyecek
AEMOT’tan Türkiye’de bir ilk daha: Kalıcı mıknatıslı motor
Dinamik güç aktarımı için esnek ve kompakt bir çözüm: KS Adapter Sistemi
Mayr Güç Aktarım, WIN Eurasia Fuarı 4. Hol 4/E270-2’de sizleri bekliyor
RINGSPANN’den konveyör ve vinç sistemlerine yönelik yeni nesil elektrohidrolik disk frenleri
Güç AktarımGüç Aktarım
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • AnasayfaAnasayfaAnasayfa
  • DergiDergi
  • TakiplerimTakiplerimTakiplerim
  • BeğenilerBeğenilerBeğeniler
  • KayıtlarKayıtlar
  • GeçmişGeçmiş
  • BlogBlog
Arama
  • Ürünler
    • Akışkan Gücü
    • Dişliler
    • Dişli Üretim Servisleri
    • Endüstri Özel Kimyasalları
    • Elektrik Motorları
    • Elektronik Sürücüler
    • Frenler ve Kavramalar
    • Güç Aktarım Teknolojileri
    • Kontroller ve Sensörler
    • Redüktörler
    • Robot Teknolojileri
    • Servo Sistemler
    • Sızdırmazlık Teknolojileri
    • Yazılım
    • Zincir ve Zincir Tahrikleri
  • Sektörler
    • Ahşap İşleme
    • Çimento – Beton
    • Demir – Çelik
    • Denizcilik Motorları
    • Enerji
    • Geri Dönüşüm Çevre ve Atık İşleme
    • Gıda ve İçecek Endüstrisi
    • Kimya Petrol ve Gaz Sanayii
    • Madencilik Sanayii Taş Ocakları ve Agregalar
    • Makina İmalatı
    • Medikal
    • Metal İşleme Takım Tezgahları
    • Nakliye ve Lojistik, İntralojistik
  • Yenilikler
  • Diğer
    • Nedir?
    • Bakım-Onarım
    • Bilim İnsanı
    • Etkinlikler
    • İletişim

Popüler Yazılar

Tavsiye edilenler.
WEG, WIN EURASIA 2025’te gücünü ve vizyonunu sergiledi

WEG, WIN EURASIA 2025’te gücünü ve vizyonunu sergiledi

1
Ağır yük taşıma uygulamaları için bir başka Megadyne çözümü: Megalinear RPP14 XHP2

Ağır yük taşıma uygulamaları için bir başka Megadyne çözümü: Megalinear RPP14 XHP2

1
Dişsan’ın ağır hizmet tipi redüktörleriyle yüksek güç ve verimlilik

Dişsan’ın ağır hizmet tipi redüktörleriyle yüksek güç ve verimlilik

Sosyal Medya

Bizi takip edin.
5.7kTakipçilerBeğen
4.9kTakipçilerTakip Et
Google NewsTakip Et
2.2kTakipçilerTakip Et
© 2021 Güç Aktarım ve Hareket Kontrol Dergisi. Bir MONETA TANITIM markasıdır.
Güç Aktarım > Blog > Etkinlikler > “Yapılamaz” deneni yapan güçlü kadınlardan mesaj var!
Etkinlikler

“Yapılamaz” deneni yapan güçlü kadınlardan mesaj var!

Editor
Son güncelleme: Nisan 19, 2024 7:47 am
By
Editor
Paylaş
5 Min. Okuma
“Yapılamaz” deneni yapan güçlü kadınlardan mesaj var!
Paylaş

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ile TÜYAP Konya iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle düzenlenen MAKTEK Konya, üçüncü gününde “Sanayide Mühendis ve Kadın Olmak” paneline ev sahipliği yaptı. Sanayide kadınların, “yapılamaz” denenleri başarma hikayelerinin aktarıldığı panele; makine ve takım tezgahları sektörünün önemli kadın yöneticileri, mühendislik ile teknik bilimler yüksekokullarının yoğunluklu kız öğrencileri ile sektörün ileri gelen marka temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

İçerik
Sektörde kadının gücü arttı…“Benden önce kadın çalışan yoktu”“Fakülte sıralarında sektörde şansımızın olmadığı söylenirdi”İki kişi olarak yola çıktılar şimdi 2500 kişi çalıştırıyorlarYaptığınız işi sorgulayın…

Makine sektörünün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturan MAKTEK Konya Fuarı kapsamında, “Sanayide Mühendis ve Kadın Olmak” konulu panel düzenlendi.  Konya Teknik Üniversitesi’nin mühendislik ile teknik bilimler yüksekokulunda okuyan kadın öğrencilerin hazır bulunduğu panelde; Seger A.Ş Genel Müdürü Tülin Tezer, Mesa Makine Döküm İcra Kurulu Başkanı Şeyma Ayhan, Şakalak Tarım Teknik Müdürü Hatice Keskin, TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, MVD İnan Takım Tezgahları Yönetim Kurulu Başkanı A. Vasıf İnan, Akım Metal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Salih Böyet birer konuşma yaptı. Panelin moderatörlüğünü Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı yaptı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve makina sektöründe kadın mühendisin çalışacağı çok fazla pozisyon bulunduğunu dile getiren Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, kadının olduğu her yerde zarafet, düzen ve disiplin olduğunu söyledi.  Genç mühendis adaylarına “Yaptığınız işten korkmayın” çağrısı yapan Varlık; “Nitelikli işgücü ve kalifiye personel bulmakta zorlanan bu sektörde kadının önemine dikkat çekiyor, bu konuda yapılan her türlü çalışmayı destekliyoruz” dedi.

Sektörde kadının gücü arttı…

Makine sektöründeki kariyer hikayesini öğrencilerle paylaşan SEGER A.Ş Genel Müdürü Tülin Tezer, “Uludağ Üniversitesi’nde makine mühendisliği bölümü okudum ve hayalim bir kadın olarak bu sektörde mesleğimi başarıyla icra etmekti. Mezun olduktan sonra Bursa’da iş aramaya başladım. 29 yıldır SEGER’de farklı pozisyonlarda görev aldığım için hiç sıkılmadan çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Son 10 yıldır da şirketin genel müdürlüğünü yürütüyorum” dedi. Kadınların sektördeki durumuna da değinen Tezer, “Şu an geldiğimiz noktada şunu söyleyebilirim ki hem nitelik hem de nicelik olarak kadının gücü arttı. Ayrıca iş yerine sadakat oranı kadınlarda daha fazla. Yurt içi ve yurt dışı ile yaptığımız çalışmalarda müşterilerimizin nezdinde, kadın çalışana sahip olmanın şirketin prestijini artırdığını gözlemledik” dedi.

“Benden önce kadın çalışan yoktu”

Mesa Makine Döküm İcra Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Konya İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Şeyma Ayhan da kariyer yolculuğunu ve başarısının ardındaki asıl nedenleri şöyle anlattı: “Üniversite üçüncü sınıftayken siyasi şartlar değişti ve mesleğimi değiştirmeye karar verdim. Hocama danıştım ve bana neden aile şirketimizin başında olmadığımı sordu.  İki hafta kadar düşündüm ve neden olmasın dedim. Bu kararı aldıktan sonra endüstri mühendisliği eğitimi aldım. İkinci kuşak olarak şirketimizde görev aldım. Benden evvel hiç kadın çalışan yoktu. O gün bugündür şirketimizde farklı birimlerde görev alarak çalışmaya devam ediyorum. Üniversitedeyken hiç bu günleri hayal etmezdim ama sonradan anladım ki hayat sizi olmanız gereken yere götürüyor.”

“Fakülte sıralarında sektörde şansımızın olmadığı söylenirdi”

Panelin bir diğer konuşmacısı olan ve hala ilk günkü heyecan ve hevesle bu alanda çalıştığını söyleyen Şakalak Tarım Teknik Müdürü Hatice Keskin ise “Fakülte sıralarındayken bu sektörde çok fazla şansımızın olmadığını söylerlerdi. Sırf bunu görmek için staj yapmaya karar verdim ve staj yaptığım şirketin şu anda teknik müdürlüğünü yürütüyorum” dedi.

İki kişi olarak yola çıktılar şimdi 2500 kişi çalıştırıyorlar

Gençlere bir dizi tavsiyede bulunan Akım Metal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Salih Böyet de şunları kaydetti: “Bunlardan ilki yaşamı sevin. Sevdiğiniz mesleği seçin ve okumuş olmak için okula gitmeyin. İkincisi samimi olun ve yaptığınız işi elinizin ucuyla değil samimiyetle yapın. Üçüncüsü karşılaştığınız zorluklar karşısında sabredin. Çünkü karşılaştığınız her zorluk sizi bir adım öne çıkartacak. Her sektörde alt yapı oldukça önemli. Bu nedenle imkanlarınızı yabancı dil öğrenmek için mutlaka zorlayın. İlerde iş hayatında birçok rakibiniz olacaktır. Ama yine sizin en büyük rakibiniz kendiniz olsun.  İki kişi olarak şirketimiz şu anda 2500- 3000 kişiye istihdam sağlıyor. Bu nedenle kadın- erkek demeden ayrım gözetmeksizin iş hayatında fırsatlarınızı iyi değerlendirin.”

Yaptığınız işi sorgulayın…

Kadın erkek eşitliğine vurgu yapan MVD İnan Takım Tezgahları Yönetim Kurulu Başkanı Vasıf İnan; “Tarihimize dönüp baktığımızda cephede kadın ve erkeğin omuz omuza mücadele ettiğini görürüz. İş hayatında, ‘kadın- erkek ve sektör farklı gözetmeksizin iletişim’ en önemli konuların başında geliyor. Yaptığınız işi sorgulamak, araştırmak ve işe ilgi duymak oldukça önemlidir. Çünkü ileride meslek hayatınızda soruları cevaplayan kişi siz olursunuz” dedi. İnan, gençlere sürekli kendilerini yenilemeleri, bilgi ve birikimlerle zenginleşmeleri tavsiyesinde de bulundu.

ETİKETLER:Makina İmalatçıları BirliğiTakım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları DerneğiTİAD
Yazarı Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn E-Posta Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Bu makaleyi nasıl buldunuz?
Sevdim0
Mutlu0
Şaşkın0
Utandır0
Üzgün0

Bizi Sosyal Medyada Bulun

FacebookBeğen
XTakip Et
InstagramTakip Et
YoutubeAbone Ol
Google NewsTakip Et
LinkedInTakip Et
e-bültene abone ol!
En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

    Son Eklenenler

    • WEG, WIN EURASIA 2025’te gücünü ve vizyonunu sergiledi
    • Ağır yük taşıma uygulamaları için bir başka Megadyne çözümü: Megalinear RPP14 XHP2
    • Dişsan’ın ağır hizmet tipi redüktörleriyle yüksek güç ve verimlilik
    • 2024’te %3,7 daralan küresel dişli ürünleri pazarı, 2029’a kadar büyüyecek
    • AEMOT’tan Türkiye’de bir ilk daha: Kalıcı mıknatıslı motor

    Benzer Yazılar

    Okuduğunuz yazılara benzeyen diğer güncel yazılar...
    Etkinlikler

    IDEF 2021’e sayılı günler kaldı

    Etkinlikler

    Çelik sektörü sorunlarını Mısır sanayi bakanına iletti

    Etkinlikler

    Maden sektörünün en doğru adresi maden Türkiye 2021, 9-12 Aralık 2021 tarihinde Madencileri tek çatı altında toplayacak.

    Etkinlikler

    Sürdürülebilir ve enerji verimli bir gelecek için Bölgesel Enerji Sistemleri Konferansı

    Etkinlikler

    TİM’den inovasyon ve gelecek buluşması

    Etkinlikler

    “Hedefimiz maden, başlangıç noktamız Maden Türkiye Fuarı”

    Etkinlikler

    Dünya Gıda Konferansı, bu yıl dijital olarak gerçekleştirildi

    Open Design İstanbul Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda başvurular başladıv
    Dişli Üretim Servisleri

    Open Design İstanbul Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda başvurular başladı

    3
    Daha Fazla Göster

    E-bültenimize Katılın ve Endüstriyel Dünyada Öncü Bilgilere Sahip Olun!

    Tasarım mühendisleri ve endüstri profesyonelleri için hazırlanan özel içeriklere erişmek için şimdi e-bültenimize katılın! En yeni dişli, rulman, motor ve redüktör teknolojileriyle ilgili güncel bilgilere erişmek ve sektördeki gelişmelerden haberdar olmak için hemen kayıt olun. Makine imalatı, endüstriyel otomasyon ve yenilikçi ürünlerle ilgili en son haberleri kaçırmayın. Kaydolun ve sektörde öne çıkan bilgilere erişin!

    © 2021 Güç Aktarım ve Hareket Kontrol Dergisi. Bir MONETA TANITIM markasıdır.

    Tekrar hoşgeldiniz!

    hesabınıza giriş yapın

    Username or Email Address
    Password

    Şifrenizi mi unuttunuz?