Connect with us

KONTROLLER VE SENSÖRLER

Ürdün Prensi ICSG’de ekonomik iş birliği başlatıyor

Published

on

 

Akıllı şebekeler; tedarikçi ve tüketici arasında karşılıklı elektronik iletişimin sağlanması amacıyla akıllı sayaç ve izleme sistemlerinin elektrik şebekelerine eklenerek kullanıcı güvenliğinin sağlanması gereken bir sistem.

 

Enerji kayıplarını önleyerek ihtiyacı karşılamak, sistemlerde oluşan teknik arızaların hemen giderilmesini sağlamak akıllı şebeke sistemlerini uygulamak ile mümkün. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda düzenlenecek olan ICSG 4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongresi Uluslararası platformda sektör liderlerini Türkiye ‘de bir araya getirecek. Bu kapsamda ilk kez Türkiye’ye gelecek olan Ürdün Prensi Assem Bin Nayef ICGS ile ekonomik iş birliklerini başlatacak.

Uluslararası Enerji Zirvesi’nden Türkiye’ye

UGETAM  Yönetim KuruluBaşkanı ve aynı zamanda “Uluslararasıİstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler  Kongre”Başkanı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ,Uluslararası Ürdün Enerji Zirve’si için Ürdün Prensi Assem Bin Nayef’in davetlisi olarak enerji sektörünün önemli buluşma noktası olan, Başkent Amman’da gerçekleşen “International Jordan Energy Summit 2015 ” (JIRES2015) zirvesine katıldı.

Üç günlük zirve boyunca; Prens Assem Bin Nayef ve Arap YenilenebilirEnerji Komisyonu (AREC) Başkanı Mohammed Al Taani başta olmak üzere üst düzey bürokratlar ve enerji sektörü yöneticileri ile ikili görüşmelerde bulunarak UGETAM AŞ’nin faaliyet alanlarından; eğitim, belgelendirme, teknolojik hizmetler, denetim, muayene ve yenilenebilir enerji konuları ile bilgilendirmede bulundu. UGETAM İstanbul merkez olmak üzere 3 bin kilometre yarıçaplı daire içinde bulunan bütün ülkelerin doğalgaz eğitimi ve doğalgaz cihazları test-sertifikasyon hizmetlerini karşılıyor.UGETAM aynı zamanda Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika’daki enerji altyapı ihtiyacı ve donanımını karşılamak konusunda merkezi rol üstleniyor ve bu bölgede bir eşi benzerinin olmaması ile dikkat çekiyor.

Akıllı şebekelerde en önemli adım ICSG 2016

Akıllı şebeke ve şehir sistemleri doğrultusunda düzenlenecek ICSG 2016, akıllı ulaşım sistem araştırmacıları, uygulayıcıları, geliştiricileri ve kullanıcıları için üstün fikirleri ve üst düzey teknoloji ürünlerini tartışmak ve keşfetmek, teknikleri, araçları ve deneyimleri paylaşmak için uluslararası önemli bir platform.

20-21 Nisan2016 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan “4. Uluslararasıİstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı”na, Ürdün Prensi Sayın AssemBin Nayef ‘in katılacağını açıklaması, iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmek açısından önemli bir adım.

Türkiye'nin alanında en özel yayınlarına sahip MONETA 'nın sektörel dergi ve portallarının dijital platformlarda yönetimi katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık alanında içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

KONTROLLER VE SENSÖRLER

Hexagon, CMM’ler için manuel prob değiştirme çözümünü sundu

Published

on

By

Otomatik prob kafası değişimlerine uygun maliyetli bir alternatif olan bu çözüm üreticilerin denetim esnekliğini hızla ve kolayca artırabilmesini sağlamaktadır.

Hexagon’un Manufacturing Intelligence bölümü, kullanıcıların köprü türü ve gantry koordinat ölçüm makinelerindeki (CMM’ler) endeksleme ve sabit HP-S-X5 ve HP-S-X5 HD prob kafalarını hızla ve kolayca değiştirebilmesine imkan veren manuel bir prob kafası değiştirme çözümü olan Manuel Uygulama Değiştiricinin (MAC) piyasaya çıkarıldığını duyurdu.

MAC, prob kafalarını daha az sıklıkta değiştirmesi gereken CMM kullanıcıları için otomatik prob kafası değiştirmeye uygun maliyetli bir alternatif sağlamaktadır. Yüksek hassasiyetli sabit ve çok yönlü endekslenebilir prob kafaları arasında kolay geçiş imkânı sağlayan bu basit manuel çözüm, üreticilerin verimlilik ve esnekliği korurken, aynı zamanda farklı uygulama ihtiyaçlarını da karşılayabilmelerine imkân verir.

Ürün Müdürü Marco Mussino şunları söylüyor: “Pek çok üretici benzer bir zorlukla karşı karşıya – bir yanda maliyetleri azaltıp diğer yandan da farklı müşteri gereksinimlerini karşılamak için esnekliği artırmaları gerekiyor. Bunun için kalite ekiplerinin ihtiyaç duyduklarında doğru CMM sensörüne sahip olmalarını sağlamak gerekiyor. Ama halihazırda otomatik değişim araçları bazı üreticilerin operasyonları için yatırım geri dönüşü sağlamıyor. MAC, daha düşük maliyetle ölçüm esnekliğine sahip olmak isteyen üreticiler için bu boşluğu dolduruyor.”

MAC, uyumlu GLOBAL köprü tipi CMM’ler, DEA DELTA SLANT ve DEA ALPHA gantry tipi CMM’lerde kullanılabilir. Ayrıca özel talep üzerine CMM retrofit güçlendirme çözümü olarak da sağlanabilir. MAC bütün dünyada piyasaya sunulmuştur.

Continue Reading

Kontrol Sistemi

Mitsubishi Electric’ten Yeni Profesyonel LCD Ekran Serisi

Published

on

By

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde IP tabanlı kontrol odalarının taleplerine karşılık vermek için aynı ölçüde hızlı çözümler üretilmesi kritik önem taşıyor. Bu noktada teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric; sistem entegratörlerine üstün uygulama çeşitliliğinin yanı sıra gelecekteki sistem değişikliklerine adapte edilebilen ekran kontrol platformları içeren bir ürün serisi sunuyor. Görsel veri sistemleri alanındaki inovatif çözümleriyle dikkat çeken Mitsubishi Electric; tamamı karmaşık sorunlara hızlı ve güvenilir çözümler sunmak için geliştirdiği donanım işlemcileri; yerel IP; yazılım ve en yeni uç hesaplama mimarilerinden oluşan özel çözümlerini Amsterdam’da 5-8 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ISE 2019’da sergiledi. Kontrol odası uygulamaları için özel olarak tasarlanan ve direkt görüş imkanı sunan LED ekranı geliştiren ilk şirket olma özelliğini taşıyan Mitsubishi Electric; ISE 2019’da ikinci modeli olan 1.25 mm VS-12NP180’in lansmanını gerçekleştirdi. Bu yeni modelin; üstün yüksek çözünürlük performansı ve birçok ileri özelliği sayesinde zorlu kontrol odası uygulamaları için öne çıkan bir seçenek olması hedefleniyor.

Çalışma ömrü 100 bin saate çıkarıldı

Dünya genelinde çok sayıda kontrol odası için tercih edilen Mitsubishi Electric; kontrol odası ekranlarında güvenilirlik kadar uzun ömür ve uygun maliyetin de önemli olduğu bilinciyle hareket ediyor. Çalışmalarını bu kapsamda geliştiren marka; en popüler modellerinden biri olan 60HS12 Slimcube’un 7/24 esasıyla bakım gerektirmeyen çalışma ömrünü 100 bin saate çıkardı. Standart bir kontrol odası olmadığına; her bir projenin benzersiz ve özel zorluklar barındırdığına inanan marka; sistem entegratörlerine bu zorlukların üstesinden gelecek araçlar sunmak amacıyla 4Diamong Grid serisini yedi yeni LCD ekranla genişletti. Bu yeni seri; uygun maliyetli ve çok amaçlı çözümlerle genişletilen üstün kaliteli kontrol odası ekran sistemlerini içeriyor.

15 yıl boyunca 7/24 aralıksız çalışan küpler

Mitsubishi Electric’in fuarda sergilediği bir başka üstün teknoloji ürünü WE120 DLP video wall küpleri ise 130 bin saat çalışma ömrüne sahip oluşuyla öne çıkıyor. Marka bu sayede rutin bakım işlemi gerektirmeden 15 yıl boyunca 7/24 aralıksız çalışan projektörler sunuyor. Toplam sahip olma maliyeti dikkate alındığında günümüzde daha uygun maliyetli bir DLP sistemi alternatifi bulunmuyor. Özel olarak kontrol odası çözümlerine odaklanan tek büyük ekran üreticisi konumunda olan Mitsubishi Electric; bu alanda üstün performansıyla dikkat çekiyor. Şimdiye dek dünya genelinde 89 binin üzerinde DLP cube kurulumu yapan marka; iç güvenlikten toplu taşımaya kadar dünyanın en kritik uygulamaları için özel sistemler geliştiriyor.

Continue Reading

Trendler

Güç Aktarım Sistemleri - Redüktörler, Rulmanlar, Motorlar, Sürücüler sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et