Yılmaz Redüktör B serisi, konik girişli yatık tip endüstriyel redüktörlerdir. Giriş ve çıkış milleri birbirine diktir. Yeni ürünlerinde, Yılmaz Redüktör güç yoğunluğunu ön planda tutmaktadır. Yeni B serisi modeller de bu prensipte dizayn edilmiş ürünlerdir. Güç yoğunluğu yüksek ürünler, mümkün olan en ufak hacimde en yüksek gücü verebilme prensibine dayanır.
Ancak hacimler azaldıkça redüktörlerin ısıl yükleri artmaktadır. Bu nedenle yeni ürünlerde iyileştirilmiş yağ ve keçe özellikleri, yüksek verim haricinde birçok soğutma alternatifleri standart olarak ürünle birlikte sunulmaktadır. Yeni ürünlerde bir diğer yenilik montaj kolaylığıdır. Çok yönlü bağlanabilme, doğrudan motor akuplesi, flanşlı bağlantı imkânları bu amaca uygun geliştirilmiş özelliklerdir. Çok yönlü bağlama özellikleri nedeniyle bağımsız veya akuple cebri yağlama, genleşme tankı gibi ek özellikler montaj pozisyonuna uygun olarak sunulmaktadır.
Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda esnek çözümler sunmak bir diğer temel prensiptir. Yüksek radyal yükler ve karıştırıcılar için kuvvetlendirilmiş ön yataklama boğazı ve uzatılmış yataklama boyu, konveyör veya elevatör gibi tek yönlü çalışma isteklerinin olduğu uygulamalar için mekanik kilit, yürütme veya kaldırma uygulamaları için fren, darbeli çalışmalar için sıkma bileziği, standart çözümlerden bazılarıdır.
Özellikler:
Monoblok gövde tasarımı
Her yüzeyden bağlantı imkânı
M1’den M6’ya kadar 6 farklı montaj pozisyonu
Standart IEC B5 motor bağlayabilme imkânı
Çalışma şartlarına bağlı olarak alternatif soğutma ve yağlama opsiyonları
Şase üzerinde eldro frenli, hidrolik kaplinli ve motorlu komple çözümler
Gövde üzeri kilit veya elektromanyetik frenli opsiyonel çözümler
İsteğe bağlı olarak shrink diskli veya DIN5480 çoklu kamalı çıkış milleri
Çıkış flanşlı olarak montaj imkânı
İlave çözüm ve aksesuarlar
IEC B5 Motor bağlantı flanşları
Çıkış bağlantı flanşları
Sıkma bileziği
Mekanik kilit uygulaması
Redüktör şasi ile beraber verildiğinde motor ile redüktör arasında elastik veya hidrolik kaplinler
Eşanjörlü, serpantinli, giriş miline entegre fanlı, radyatörlü soğutma seçenekleri
Cebri yağlama seçenekleri
Yağ ısıtıcısı, yağ akış sensörü, yağ filtresi, cam yağ seviye göstergesi, özel keçe çözümleri
Genleşme tankı
Yılmaz Redüktör, Delik Milli Motorsuz Redüktörler (T Serisi)
Yılmaz Redüktör Delik Milli Motorsuz Redüktörler
TT Serisi redüktörler monoblok gövde prensibine göre üretilen, helisel dişli iki kademe motorsuz delik milli redüktörlerdir. Monoblok gövde yapısı sayesinde gövde eksenleri tek operasyonda işlenerek yüksek imalat hassasiyeti sağlanmaktadır. Sadece iki kademe olan TT Serisi redüktörlerde dişli yerleşimleri gövde hacmi minimum olacak şekilde optimize edilmiştir. Böylece yüksek tork değerlerini daha küçük hacimde vermek mümkün olmuştur.
GG20 pik malzemeden dökülen gövde ve yüksek kalitede taşlanmış ve sertleştirilmiş sementasyon çeliği dişliler kalite kontrol sistemi altında sürekli kontrol altında tutularak imal edilmektedir. TT Serisi redüktörler delik milli olması ve kompakt gövde yapısı sayesinde daha küçük hacimli alanlara montajı yapılabilmektedir. Gövde üzerinde verilen tork kolu bağlantı delikleri ile makine üzerine montajı yapılmaktadır. Motorsuz olarak üretilen TT serileri genelde kayışkasnak mekanizmaları ile tahrik edilmektedirler. Bundan dolayı redüktör seçimi yapılırken redüktör giriş devrine göre seçim yapılmalıdır ve giriş milinde oluşacak radyal yük değeri katalogda verilen müsaade edilen radyal yük değerlerine göre kontrol edilmelidir.
Özellikler
Monoblok gövde tasarımı
10 farklı büyüklük
200 – 18000 Nm tork aralığı
Tork kolu ile bağlantı imkânı
GG20 – GG22 pik döküm gövde
Mekanik kilit kullanma imkânı
Farklı montaj pozisyonlarında kullanabilme
İlave çözüm ve aksesuarlar:
Mekanik kilit
Sıkma Bileziği
Tork kolu
Özel keçe çözümleri
Şeffaf yağ seviye göstergesi
Sorularınız ve ürün talepleriniz için bize yazın!
Makale veya haberde geçen ürünler hakkında bilgi almak ve talepte bulunmak için destek@uretimtek.com adresimize yazabilirsiniz.
Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.