Connect with us

Pnömatik

Uzay Makina Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nurhan Elbe: “Her kriz döneminden güçlenerek çıkıyoruz”

Published

on

1978 yılından bu yana hidrolik ve pnömatik devre elemanları temini ve sistem tasarımı konusunda hizmet veren Uzay Makina’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nurhan Elbe ile gündeme dair kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Küresel çapta yaşanan ani değişimlerin üretim üzerindeki etkisine değinen Nurhan Elbe, Uzay Makina olarak her kriz döneminden güçlenerek çıktıklarını dile getirdi.

Uzay Makina olarak sektörde sizi farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Şu an dünyada ham madde sıkıntısı söz konusu. Onun için terminler de uzadıkça uzuyor. Bize ek maliyetler yaratmasına rağmen ismimize leke getirmemek, müşteri memnuniyetinin sürekliliğini sağlamak adına ona göre stok yönetimi yapıyoruz. Tüm bunları takdir edip ödeme vadelerini oldukça geri çeken hatta peşine dönen iş ortaklarımız var ve onları çok takdir ediyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar küresel ölçekte ya da sadece Türkiye’de çok fazla kriz atlatıldı. Ancak hatırladığım en net şey gerek normal zamanlarda gerekse kriz zamanlarında, bize güvenenlerin güvenini asla boşa çıkarmadık. Çıkarmamak için de tüm gayret, bilgi ve becerimizi kullanacağız.

Müşterilerin sizi tercih etmelerindeki sebepler nedir?

Türkiye’de birçok şeyin bulunmadığı zamanlarda da bolluğun olduğu zamanlarda da iş hayatındaydık. Bu da bizlere neyi, ne zaman ve ne kadar yapılmalı bilincini kazandırdı. Bu açıdan kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz. Onun için biz rahatız, bize güvenenler de rahatlar. Tercihlerini bizden yana kullananlar, Uzay Makina’nın yapamayacağı vaatleri asla vermeyeceğini, terminlere son derece sadık olduğunu ve teslimatı vadesinden geç asla teslim etmeyeceğinin bilincindeler. Her kriz döneminden daha da güçlenerek çıkmamızın nedenlerinin başında, ilkelerimize bağlı kalmamız geliyor. İşlerin normal akışında zaman bulamamaktan tercihlerini bizden yana kullanamayanlar, böyle zamanlarda kapımızı çalıyor. Çaldıklarına da hiç pişman olmayınca bir de bakıyorsunuz sadık bir müşterimiz olmuş, pnömatik malzemelerde ilk tercihleri olmuşuz. 

Ekonomide yaşanan küresel gelişmeler ve tedarikçinin yaşadığı sıkıntılar hakkında değerlendirme yapar mısınız?

Son zamanlarda gezegenimiz çok hızlı değişimlere maruz kalıyor. Bunlar arasında; iklimsel değişimler, sağlık problemleri, çatışmalar, sistemlerin ani değişim veya çöküşleri yer alıyor. Bu ve benzeri olumsuzluklar ister istemez üretimi de etkiliyor. Günümüzde öngörülmesi güç o kadar beklenmedik olaylar söz konusu ki ‘B planı, C planını’ gibi kavramlar da yetişmiyor. Artık fleksibilite (esneklik) ve çabuk karar alıp, bunu uygulama yetisi ön plana çıktı. Fazla değil, bundan 3-5 sene öncesine kadar yüz yüze yerine elektronik aygıtlarla iletişimin daha da ön plana çıkacağı konuşuluyordu. Ancak kimse bunun akşamdan sabaha olacağını düşünememişti. Tıpkı Berlin duvarının aniden ortadan kalkışı gibi…

Bunun gibi durumlarda üretimin aksamaması adına tedarikçinin ne denli önemli olduğu daha net anlaşılıyor. 1978 yılından bu yana tedarikçi olarak hizmet veren kuruluşumuz, tedarikçiliğini üstlendiği kurumlara hiçbir zaman mahcup düşmedi. Bu durum özellikle de terminli mallarda asla oluşmadı.

Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Hidrolik

560 milyon euroluk pazar, HPKON ile bir araya gelecek

Published

on

By

Türkiye’de 10 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan ve 560 milyon euroluk pazar büyüklüğüne ulaştığı öngörülen hidrolik ve pnömatik teknolojileri sektörü, Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nda (HPKON) bir araya gelmeye hazırlanıyor. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünya üzerindeki tüm kıtalara ihracat yapan sektör, 16-19 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek HPKON için gün sayıyor.

Bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmeyi amaçlayan akışkan gücü teknolojileri; otomotivden savunmaya, makine imalattan demir-çelik ile iş ve inşaat makinelerine, robotikten gıda, ambalaj, gemi inşa ve sağlığa, barajlardan otomasyona kadar onlarca sektöre, yüksek enerji verimliliği sağlayan çevreci ve maliyeti azaltan teknolojik çözümler sunuyor. Endüstri 4.0 ve dijitalleşme sürecinin yaygınlaşması ile ivme kazanan sektör, uzun bir aranın ardından 16-19 Kasım 2022 tarihleri arasında İzmir MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak HPKON – Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nda bir araya gelmeye hazırlanıyor.

HPKON sektörün farkındalığının artmasına katkı sağlıyor 

HPKON, her yıl olduğu gibi 2022 yılında da TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. HPKON 2022 öncesinde konuşan Akışkan Teknolojileri Derneği (AKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Türüdü, bu yıl HPKON’da dijitalleşme ve enerji verimliliğinin bir adım daha öne çıkacağına dikkat çekti. AKDER olarak Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nın uzun yıllardır destekçisi olduklarını belirten Türüdü, Kongre ile eş zamanlı olarak Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda; hidrolik, pnömatik, otomasyon ve yazılım alanında faaliyet gösteren yurt içi ve yurt dışı firmaların ve temsilciliklerinin ürün ve hizmetlerine yer verileceğini söyledi. Türüdü, “HPKON yeni ürünlerin, yeni çözümlerin ve yeni birlikteliklerin duyurulmasına vesile olarak sektörde farkındalığın artmasına katkı sağlıyor” dedi.

Türkiye pazarının 560 milyon euro seviyelerini geçtiği tahmin ediliyor

Hidrolik ve pnömatik teknolojileri veya bir başka deyişle akışkan teknolojileri sektörünün dünya genelinde 50 milyar euro pazar büyüklüğüne sahip olduğunu ifade eden AKDER Başkanı Osman Türüdü, “Onlarca iş koluna teknolojik çözümler sunan bir sektör olduğumuz için elimizde net rakamlar olmasa da Türkiye pazarının 560 milyon euro seviyelerini geçtiğini tahmin ediyoruz. İç pazarın büyük bölümünü ithal ürünler, bir kısmını da yerli imalat ürünleri ile karşılamaktayız. Türkiye’deki birçok üreticimiz aynı zamanda bu sektörün dış pazarlarına oldukça fazla yarı mamul ürünler ya da bitmiş ürünleri ihraç etmektedir. Yine ithal edilen ürünler makinelere monte edilerek dünya pazarlarına katma değerlendirilerek ihraç edilmektedir. Sektörümüz dünyanın tüm pazarlarına satış yapmaktadır. Avrupa, Amerika başta olmak üzere dünya üzerindeki her kıtaya ihracat yapıyoruz. Kısaca hedefimiz tüm dünya pazarıdır” açıklamasında bulundu.

Enerji verimliliği ve dijitalleşme konuşulacak 

Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nın 9. kez sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında bir araya getireceğini ifade eden TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı ve Hidrolik Pnömatik Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Yunus Yener, “9’uncusunu gerçekleştireceğimiz kongremize pandemi sebebiyle uzun bir ara vermek zorunda kaldık. Alışılmışın dışında ve zor bir süreçten geçsek de kongremize ilk günkü heyecanı ile hazırlandık. Bu yıl kongremizde açılış konferansı, bildiriler, atölye çalışmaları, kurslar, paneller, yuvarlak masa toplantıları, konferanslar ve forumlar ile yine dinamik bir platform oluşturacağız. Kongremiz ile eş zamanlı yapılacak HPKON 2022 Fuarı’mıza çok sayıda üretici firma katılacak ve endüstri 4.0 kapsamındaki uygulamalarını sergileyecek. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz HPKON, hem sektörün bugünü ve geleceğinin konuşulduğu hem de sergilendiği çok önemli bir ortak buluşma platformu” ifadelerin kullandı.

Continue Reading

Hidrolik

Pnömatik, mekatronik, hidrolik ve çevre teknolojilerinde başarı mimarı BIBUS

Published

on

By

Pnömatik, mekatronik, hidrolik ve çevre teknolojileri alanlarında 70 yılı aşkın deneyime sahip İsviçre markası olan BIBUS AG Group, Türkiye faaliyetlerine 2011 yılında Bibus Endüstriyel olarak başladı. Alanında lider 40’tan fazla markayı tek bir kaynak üzerinden sunan firma, bunun yanı sıra yüksek derecede mühendislik desteği ile birçok başarının mimarı konumunda. Lineer aktüatörler, lineer raylar ve yataklamalar, darbe emiciler, güç aktarım elemanları, alüminyum profil sistemleri, mobil hidrolik ve çevre teknolojileri ürün gruplarıyla birleştirdiği; mühendislik desteği ile birlikte firmalara özel çözümler sunan Bibus Endüstriyel, başta savunma sanayi, demir-çelik endüstrisi, çimento sanayi, madenler ve raylı sistemler olmak üzere birçok uygulama alanında çözüm ortağı oluyor. Her geçen yıl büyüyen kadrosu, bünyesine kattığı yeni markalar ve genişleyen ürün gruplarıyla, üretim ve montajdan daha hızlı; üretken, verimli, güvenilir, dayanıklı ve ergonomik çözümler sunan Bibus Endüstriyel, müşterilerinin başarısı için üstün bir hizmet sunuyor.

Continue Reading

Trendler

Güç Aktarım Sistemleri - Redüktörler, Rulmanlar, Motorlar, Sürücüler sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et