Connect with us

Vibrasyon Motorları

Vibrasyon motoru nedir?

Yayın Tarihi:

-

Vibrasyon motoru titreşim hareketi oluşturan bir motor türüdür. Elektrik enerjisi ya da pnömatik enerji ile çalışarak titreşim enerjisi üretir. İçerisinde bulunan balans ağırlıkları ile motorun üretmiş olduğu devirli hareketi titreşim hareketine çeviren vibrasyon motorları; tarım makinelerinden gıda makinelerine, inşaat sektöründen madencilik ve taş ocaklarına, değirmen makinelerinden kimya endüstrisine, otomasyondan geri dönüşüm makinelerine, paketleme makinelerinden ahşap, cam ve kağıt endüstrilerine kadar titreşim hareketine ihtiyaç duyulan pek çok endüstriyel uygulamada kullanılır.

Doğrusal ve dairesel hareketler yaparak birçok alanda kullanılan vibrasyon motorları pek çok işlevi yerine getirmektedir:

Doğrusal harekette aynı özelliklere sahip iki vibratör aynı düzlem üzerine dönüş yönleri zıt olacak şekilde monte edildikten sonra çalıştırıldığında dalgalı ve ileri-geri yönde olacak şekilde titreşim hareketi meydana getirir.

Dairesel harekette ise tek bir vibrasyon motoru, sistemin ağırlık merkezi ile kendi ağırlık merkezi çakışacak şekilde yerleştirildiğinde 360 º tam bir dairesel hareket sağlanır. Vibrasyon motoru sistemin ağırlık merkezinin dışına monte edildiğinde elips şeklinde hareket elde edilir.

Vibrasyon motorunun yapısı

Tamamen kapalı, titreşime karşı dayanıklı, geniş ayaklara ve santrifüj kuvvetlerinin taşınması için dökülmüş çıkıntılar yer alan mahfazaya sahiptir. Zahmetsiz ve tehlikesiz bir montaj için vibrasyon motorlarının ağırlık noktasında dökülmüş, motoru herhangi bir konumda büyütmek için asma gözleri yer alır. Mahfazada stator, sarım ile küçültülmüştür. Her iki tarafta düzenlenmiş, büyük boyutlu yatak plakalarında sağlam yapıdaki rulmanlı yataklar preslenir. Sonradan yağlama özelliğine sahip motorlar dışında sürekli yağlama düzeneğine sahip olan bu motorlar, tamamen bakım gerektirmeyecek biçimde; rulmanlı yataklarda kuvvetli bir biçimde boyutlandırılmış şaft zıvana geçirilmiş rotor ile çalışır. Mil geçişi yağ kanalları ve v-halkaları aracılığıyla tıkanır. Her iki tarafta bulunan mil uçlarına santrifüj kuvvetinin yaratılması için santrifüj diskleri düzenlenmiştir. İki koruma başlığı ve o-halkaları ile tamamen sızdırmaz bir biçimde kapatılan vibrasyon motorlarında ne toz ne de nem içeri girebilir. Bu motorlarda uç terminal kutusu mahfazanın üstünde bulunur ve bir uç terminal kutusu kapağı aracılığıyla tamamen sızdırmaz bir biçimde kapatılır.

 

Sorularınız ve ürün talepleriniz için bize yazın!

Makale veya haberde geçen ürünler hakkında bilgi almak ve talepte bulunmak için destek@uretimtek.com adresimize yazabilirsiniz.

 

Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com